The Bay Strikes Back – Amager Bio – den 6. februar

Photo: Hammer

The Bay Strikes Back tour. Amager Bio 6/2-20.
Death Angel, Exodus, Testament.

Torsdag aften oprandt dagen, undertegnede havde set frem mod i månedsvis. Ikke nok med at det var min første koncert i det nye årti, det var også en sprængfarlig thrash pakke der ramte Amager Bio denne aften.
“The Bay Strikes Back” hedder touren, som byder på noget af de bedste thrash metal der er udsprunget af ”the bay area” ved San Francisco på den amerikanske vestkyst.
Ingen ringere end Death Angel, Exodus og Testament, skulle stå for at dele øretæver ud på Amager. Og øretæver blev der i den grad uddelt, selv om det var tourens første aften.

Photo: Hammer

Aftenens første navn, Death Angel, havde fået tjansen som support, selv om alle bands denne aften kunne have været hovednavn.
Præcis kl. 19.00 indtager Mark Osegueda, med en flaske Bombay Saphire i hånden, sammen med resten af slænget, scenen. Og fra første tone slås an, går pitten amok. Vi bliver hevet gennem en fint varieret setliste, med både nye skæringer fra sidste års “Humanicide”, samt ældre klassikere.
Alt sammen serveres af et veloplagt band, og publikum i den pakkede sal æder det råt. Pitten kører stort set uafbrudt gennem hele koncerten og med god grund. Death Angel sætter i den grad barren højt fra start denne aften, og det tegner godt for hele aftenen.
Mark Osegueda får mellem numre drukket lidt af sin flaske mens han fortæller om Death Angels lange historie med Danmark. Blandt andet at de spillede på Roskilde festival i 1988.
Settets sidste nummer ”Thrown to the Wolves” starter en kæmpe circlepit, så crowden er godt gennemvarm til aftenens næste to navne.
Stærkt udlæg på denne tre trins raket af et line-up. Og så kan det ikke ødelægge helhedsindtrykket, at vokalen var lidt til den lave side gennem det meste af koncerten.

Photo: Hammer

Efter en mindre pause, var der blevet tid til endnu et thrash koryfæ. Exodus er tilbage i Danmark første gang siden Copenhell 2018, og denne gang med Gary Holt tilbage på guitar. En plads han har været væk fra siden 2014, hvor han har turneret med Slayer.
Exodus hiver håndtaget i bund fra start, og de mener det alvorligt! Og hvilken energi de udstråler. Hvis man troede at der var smæk på til Death Angel, viser Exodus i den grad hvor skabet skal stå.
Det bliver svært for Testament at overgå. Setlisten er godt blandet mellem klassikere og deep cuts, som ”Iconoclasm” og ”Deathamphetamine” fra deres bagkatalog.
Og hvor er det bare fedt at se Gary Holt tilbage! Energien og spilleglæden er i top, mens hans guitarspil er til UG. Han bliver også retmæssigt hyldet af publikum, som i det hele taget bare går amok. Der headbanges og pitten kører konstant. Exodus har alle i salen i deres hule hånd, i denne magtdemonstration.
Steve ”Zetro” annoncerer settets sidste to numre, men bliver hurtigt korrigeret ude fra siden med, at der kun mangler ét. Det er ”Strike of the Beast” og folk går helt amok! Exodus sætter en tyk streg under, hvorfor de er et legendarisk band på thrash metal scenen.
Ærgerligt at der ikke var tid til ét sidste nummer, som burde have været ”The Toxic Waltz” og at vokalen, endnu engang, var lidt til den lave side, der hvor jeg stod. Den var heldigvis bedre end til Death Angel.

Photo: Hammer

Efter en lidt længere pause, var det nu tid til aftenens ”headliner”. Testament havde i den grad noget at leve op til, efter de to første bands’ eminente udlæg.
Det bliver et lidt stille opstart uden nogen nævneværdig pit på gulvet, men den kommer dog i gang i tredje nummer ”The Haunting”.
Chuck Billy giver den vanligt som luftguitarist. Der kommer gang i publikum, men der er desværre tyndet noget ud i dem. Om de har brugt alt deres krudt på Death Angel og Exodus, skal jeg lade være usagt, men der er ikke samme energi som til de foregående koncerter.
Testament lader sig dog ikke mærke af det, og giver den alt hvad den kan trække gennem hele settet. Det er dog ikke nok til at nå op på det niveau Exodus leverede. Vi får dog serveret en ”ny” setliste hvor der er gravet noget af det mere sjældne frem fra bagkataloget og det fungerer fint, uden at det bringer publikum i ekstase.
Det gør det til gengæld da de sidste fem numre bliver fyret af og afslutter aftenen med manér. Først en premiere på den helt nye single, ”Night of the Witch” fra det kommende album ”Titans of Creation” som er ude d. 3. april. Herefter lukker de fire klassikere ”Into the Pit”, ”Practice What You Preach”, ”Over The Wall” og ”Disciples Of The Watch” aftenen ned, og hiver den sidste energi ud af folk!

Efter godt halvanden times Testament er aftenen slut og mens folket trækker ud mod garderoben og videre ud i den, for årstiden, lune vinter nat, kan undertegnede se tilbage på en vellykket aften i thrash metallens tegn. En aften der til tydelighed har vist, at amerikansk firser thrash er mere og andet end mastodonterne fra ”the big four”, hvis man ikke allerede vidste det på forhånd.
Aftenens tre bands viste effektivt, hvorfor at der i dag var udsolgt i bioen på Amager. Alle tre gjorde det fantastisk, men skal man lave en rangorden for koncerterne, går Exodus ud som sejrherre med Death Angel som runner-up. Alt i alt var det en fantastisk aften, der trods små skønhedsfejl hist og her, viste hvorfor denne genre stadig er relevant, trods snart 40 år på bagen!

/Hammer