Vintermetal 2019 – Skråen – anmeldelse

Lørdag den 26. januar var der masser af smadder på Skråen i Aalborg.
Aaborg Rock & Metal afholdte i samarbejde med Skråen Vintermetal for 6. gang.
Denne gang var det Sunken, IGNEA, Ferocity, samt Nordjevel der skulle rykke os rundt i et, desværre halvtomt Skråen.
Men dem der kom, fik valuta for alle pengene.

Første band på scenen var Sunken, der med deres lange numre af aggresiv, men stadig atmosfærisk black metal skulle sætte gang i festen.
De unge gutter lagde godt ud, og deres lyd var perfekt til rammerne på Skråen. Der var ikke noget at sætte fingeren på. Deres musik og performance gik rent hjem.
Black metal kan i min optik være svært at sætte ind i et line-up af flere genre. Skal de starte eller skal de slutte?!. Black metal er ikke en genre der sætter festen igang. Og i dette tilfælde var min fest ikke skudt igang da Sunken gik af scenen. Det er ikke deres skyld, for de gjorde det pisse godt. Det er genren der bare ikke er en partystarter for mig.
Jeg vil alligevel slutte af med at smide en masse credit efter dem. For genren mestre de!!

Derefter var det ukrainske IGNEA der skulle få festen igang. Det lykkedes godt for dem.
Med deres sympfoniske metal, som er præget af lidt folk, lidt Aladdin’s eventyr, og noget progessivt, var deres sætliste meget alsidig.
Der var masser af lækkerier til det headbangene publikum.
Den kvindelige frontfigur Helle Bogdanova, har til trods for hendes lille størrelse, en stor flot vokal. Hun er ren og smuk i vokalen det ene øjeblik, og rå og dyrisk det næste.
Jeg blev dog ikke helt overbevist om hendes growl. Det fungere super godt på deres studiealbums, og i de fleste numre fungerede det egentlig også ok live her. Men der var stadig nogle “upsere”, hvor jeg ikke følte at hendes growl passede ordenlig ind i musikken live.
Men bestemt var de et spændende bekendtskab. Og det 5 år gamle band har klart nogle positive takter, og jeg er bestemt ikke færdig med at lytte til dem.

Så var det bysbørnene fra Ferocity der gik på scenen. Og med en kommende album-udgivelse i 2019 var jeg meget spændt på at høre deres nye materiale.
Jeg blev ikke skuffet. De spillede en god blanding af gammelt og nyt.
Ferocity virkede virkelig ovenpå denne aften. Stort set hele vejen gennem var de velspillende, og det hele fungerede godt.
Kun et enkelt par gange kiksede det lidt med at holde trommerne inde på beatet. Men som jeg har forstået var det også en “stand-in” trommeslager de havde med på aftenen. Så udfra det fungerede det satme godt.
De smadrede igennem fra start med en buldrene udgave af “And the Rest is Silence”. Der blev vist no mercy fra scenen. Men til trods for det var der masser af smil til publikum.
Frontmand Kasper Wendelboe var også i sit festlige hjørne, og endte koncerten ud med at gå rundt nede mellem publikum og synge i kor med dem.
Hele herligheden af en koncert blev sluttet af med en tung og generelt røvlækker udgave af klassikeren “The Sovereign”.
Tak til Ferocity. Vi ser meget frem til det kommende album.

Aftenens sidste navn gik nu på scenen. De norske black metallere fra Nordjevel er lidt af et udstyrsstykke. Der var masser af nitter og ansigtsmaling… og blod….
Når man er malet i hovedet som en panda, så er det serious business. Kunne de så leve op til det??
Øhh… Ja!!!
Det var virkelig norsk black metal når det er bedst. Nordjevel er fuld smadder fra start til slut. I enkelte numre kun afbrudt af nogle “tam-tam-babbedibam”-rock og rul sekvenser, som man skulle tro ikke rigtig passer ind i helhedsbilledet. Men det gjorde det.
Udover en meget karismatisk frontfigur i skikkelse af “Dødsadmiralen”, vil jeg fremhæve “Dominator” bag trommerne. For satan han kunne smadre løs. Og når man tænkte at nu var han på fuld beat, så fandt han da bare lige et ekstra gear.
Nordjevel var en perfekt afslutter på en fed aften i Aalborg. Der er klart noget at glæde sig til når Nordjevel kommer forbi Aarhus til dette års Metal Royale.

/ Fravn