MIDWINTER MELTDOWN 2019 – Line Up Complete!

MIDWINTER MELTDOWN 2019 – Line Up Complete!

Sidste band er det legendariske RANDERS band : HOPPEPUDE
Det er et reunion gig som HOPPEPUDE kan skrive på cv’et ved dette års Midwinter Meltdown. Et navn folkene bag festivalen har ville have længe, hvilket nu endelig er en realitet.
Bandet huserede i 90’erne og var virkelig med på den nye dødsmetal bølge, og havde en masse følgere dengang.

Med HOPPEPUDE er altså det fulde line-up for MWM 2019:
ROTTING CHRIST (GR), ARTILLERY (DK) , MATERIA (PL)
THORIUM (DK) , METAL CROSS (DK), HOPPEPUDE (DK)

 • Skal vi lige starte med at få det her på plads… Hvad er Midwinter Meltdown for en størrelse? 
  • Midwinter er sådan en dejlig overskuelig størrelse, hvor du kan få en fed 1.dags METAL oplevelse i de fedeste rammer i DK’s klubscene lige nu. Desuden syntes vi selv at vi bibringer med nogle metal oplevelser og et program der er lidt ud over det sædvanlige.
 • I har eksisteret som en endags festival siden 2005. Har I ingen ambitioner om at gøre det til en to dags festival engang? 
  • Ambitionerne har altid været at give en kanon fed oplevelse for alle metal fans koncentreret på en dag. Der er masser af megafede 2-3 dags metal festivaller i DK, og der kommer hele tiden flere til. Desuden ligger vi vinter perioden hvor det med overnatning udendørs osv. ikke lige er så fedt. Og jeg vil sige at som festival der er 100% frivilligt arrangeret, er der bestemt nok at se til bare at få denne ene dag til at spille max.
 • Jeres program er meget varieret i genre i år. Hvad gør I jer af tanker når I planlægger et lineup? 
  • Altså vi har sådan set altid prøvet at få lavet et varieret line-up alle årene, nu er det sådan at der er masser af fee Metal i DK, og der er mange forskellige genrer i Metal, derfor prøver vi at få lavet et program der representerer de forskellige genrer. Nogle år lykkedes det da mere end andre men jeg vil gerne give alle genrer indenfor Metal en chance. Som metal fan er det osse superfedt at blive overrasket over et band som man måske ikke kendte i forvejen?, og måske en genre man ikke lige hørte i forvejen? De fleste Metal fans kan faktisk godt lide mange forskellige genrer. Et andet og vigtigt element er at vi altid har nogle af de lokale bands på plakaten.
 • Er der noget I kan fremhæve i år, som publikum ikke må gå glip af?
  • Man kan jo nok ikke komme uden om at opleve ROTTING CHRIST in-your-face, sammen med kun 250 publikummer er en one-in-a-liftime oplevelse. Desuden kan jeg kun fremhæve vores fantastiske og lokale Metal Cross der har spillet heavy metal siden 1982, og are still going strong. Vi har virkelig fået et scoop i at få gendannet et legendarisk Randers band HOPPEPUDE, som giver denne første koncert siden de stoppede i 2002. Og de har så æren af at åbne ballet.
 • I har jo gjort et bette scoop i at få græske Rotting Christ til jeres festival i år. Hvad er historien bag sådan en spændende signing, og hvad forventer I jer af koncerten?
  • Ja Rotting Christ var nok den sværeste booking til dato, og vel jo nok osse den største booking til dato. Det er sådan at med så forholdsvis lille budget vi har på MWM er det meget svært at lokke større og især udenlandske bands til, primært fordi at det er så dyrt at flyve ind og kun spille et job i DK. Men med utroligt meget tålmodighed og utroligt meget skriven frem og tilbage lykkedes det så tilsidst, det var sku lige før det blev opgivet flere gange. Men det er bestemt et ønskeband for MWM og jeg tror måske osse det er mange år siden af et band som RT skal spille et klubjob med kun 250 tilskuer, hvilket jo nok vil give et ret så intens og intim oplevelse for såvel band som publikum. Du må huske at vi har en scene som er godt 50 cm høj, og publikum har frit adgang helt op til scenen, så det må blive en af de helt store oplevelser for alle.
 • Afslutningsvis, kan du så fortælle mig om hvilket ønskeband I gerne vil have til festivalen en gang?
 • Det er svært ikke at ønske sig at vokse lidt mere, men det har jo sine begrænsninger pga venue størrelsen, men jeg ka da godt sige at jeg i mange år har haft kikkerten ude efter Candlemass, og har osse været i forhandlinger med deres booker. Men jeg har ikke endu kunnet få samlet sponsorpenge nok ind til at kunne dække deres honorar…men tænk hvis det skulle lykkedes at få så fedt og stort et navn ind på Turbinen og spille foran et publikum på kun 250 mennesker.

Kort om bandet HOPPEPUDE:
For over 20 år siden fik Hoppepude sit navn ved et uheld mellem nogle
spytbobler og en journalist.
Det var et af de første danske dødsmetalbands med et dansk klingende navn. Senere efterfulgt af bands med navne som: Målløs, Skovflåt, Ølhegn osv.
Bag navnet gemmer sig noget utroligt dansevenligt oldschool dansk dødsmetal, som fatter lavede det, uden for mange dikkedarer.
Og nu, efter mere end 15 års pause, vender Hoppepude stærkt tilbage i et mesterligt comeback under deres gamle motto: Hvis det kan dø, så slå det ihjel!
Så vær klar i Hoppe-pude-pitten når ballet åbner med disse gæve gutter som første band på scenen!

Pressetekst / Midwinter Meltdown

Navn: MIDWINTER MELTDOWN 2019
Sted: TURBINEN, Sven Dalsgaards Plads 1, 8900 Randers C
Dato: Lørdag d. 16/02-2019
Start: kl. 16.30 (dørene åbnes)
Slut: kl. 01.00
Pris: Kr. 170,- + gebyr  http://turbinen.dk/#!/id/midwinter-meltdown