Metalcruise – Silkeborg – 8. september

Den 8. september var der samlet en ordenlig flok metalheads ved Hjejlebådene i Silkeborg.
Der var arrangeret metalcruise på Silkeborgsøerne for andet år i træk. Med to næsten set udsolgte Hjejlebåde var der allerede lagt op til en succesfuld dag.
Turen gik fra havnen i Silkeborg, frem til kajen for foden af Himmelbjerget, og tilbage igen. En tur på små 3 timer.
Ombord på de to både var DJ’s fra Den Tunge Radio der underholdt med det bedste metal fra radioen.
De ombordværende metalheads hyggede sig, snakkede, sang med, og nød udsigten på søerne… Det var jo nærmest mædl og romantik på én gang.
Som tiden gik, blev stemningen mere og mere løssluppen, og da vi kom i land 3 timer senere, var flere i ganske højt humør.

Næste stop denne dag, var afterparty på det hyggelige spillested CC Silkeborg, hvor menuen stod på 3 retters live metalkoncert.
Forretten var de lokale Cock Rocket, som er en samling unge gutter der spiller en blanding af metal og gedigen rock n roll, krydderet med en lille snert af punk i enkelte numre.
De blev proklammeret som en gang Steel Panther, dog en smule mere pikket.
Jeg vil sige at det er en fornærmelse at sammenligne dem med Steel Panther…. Jeg syntes personligt at Cock Rocket hurtigt blev en smule for vulgært og overfladisk kedeligt i deres tekster, og det var generelt lidt for drengerøvspjattet. Og det er egentlig lidt synd, for de spillede faktisk meget godt og forsangeren havde en helt ok vokal. Jeg kunne godt tænke mig at se dem engang hvor de tog musikken og deres talent lidt mere alvorligt, og lavede en god gang rock n roll uden for meget drengerøvs pik og patter. Så tror jeg faktisk at de på sigt har fat i den lange ende.
Så alt i alt en meget letfordøjelig forret der hurtigt vil blive glemt, trods det store potentiale.

Næste omgang på menuen var hovedretten, bestående af de Wacken aktuelle Xenoblight. Denne koncert havde jeg personligt set meget frem til.
Xenoblight spiller ekstrem metal, godt krydderet med lækre teknikaliteter fra de to guitarister.
Dette var min tredje koncert med Xenoblight, og som de to forgående var der masser af power, spilleglæde og tekniske lækkerier fra bandet.
Vildskaben fra frontkvinde Marika var heller ikke til at overse. Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen: Det kan godt være hun fysisk ikke er det største menneske, men når hun er på, fylder hun det hele. Hun har en kæmpe karisma og er generelt en stor personlighed når hun står på scenen. Men det var slet ikke nok denne aften. Hun var både nede mellem publikum og oppe på bordene mens hun bragede hendes kæmpe vokal ud.
Og så blev vi ovenikøbet forkælet med et spritnyt nummer, direkte fra øveren. “Oblivion” hed den nye lækre sag.
Som nævnt tidligere var dette min tredje koncert med Xenoblight, men desværre også den dårligste af dem…. Det var egentlig ikke bandets skyld, for de leverede det de skulle. Det var lyden. Lyden plejer ellers at være god på CC Silkeborg, men til Xenoblight’s koncert var den pludret og mudret. Og når deres musik og numre generelt er meget teknisk guitarbaseret, hvor det er vigtigt at få de lækre detaljer med, så bliver slutresultatet desværre ikke godt når man netop ikke kan høre de vigtige detaljer i deres musik.
Øv… For Xenoblight fortjener bedre.

Aftenens sidste ret var en dessert bestående af Dawn Of Demise. Det blev tilgengæld en rigtig lækker ret.
Lyden var noget nær perfekt til deres tunge tonser metal, og bandet virkede til at være i topform.
“Skål mådderfåkkere” blev der flere gange råbt fra scenen, og øllet flød i bogstaveligste forstand mens CC Silkeborg blev fyldt med festramte publikummer.
Dawn of Demise var klart aftenens højdepunkt, hvor alt gik op i en højere enhed. Publikum, lyd, bandet, og setlisten…. Der var intet at sætte fingeren på.
Der var både helt nyt og helt gammelt. Og det var specielt numre som f.eks. “Hate Takes it´s Form” og “Juggernaut” der rykkede CC Silkeborg total rundt.

Vi vil sige tak til folkene bag Metalcruise på Silkeborgsøerne + Afterparty for en lækker og anerledes dag i metallets tegn.
Det var fedt, og vi glæder os allerede til næste år.

Af Fravn/Udsen