Dag 1 ved AR&M Nordic Festival 2018

I den netop overståede weekend var der metal festival i Aalborg.
Det var foreningen Aalborg Rock & Metal der afholdt Nordic Festival for blot andet år. Men ikke mindre, blev det en forrygende fed festival, med masser af lækker metal i et fedt varieret program.
Vi bringer her lidt ord fra første dagen, hvor vi blev underholdt af Equal, Stone Cadaver, Horned Almighty, Altar Of Oblivion, samt henholdvis polske og svenske lækkerier i Valkenrag og Transport League.

Vejret var virkelig med arrangørerne denne weekend, hvilket da også gav lidt udfordringer for de første par bands på scenen. Folk hyggede udenfor med kolde øl og lækre chili pølser, og bare generelt godt selskab og høj sol.
Men ikke desto mindre gik Equal på scenen kl 17.00. Equal var et uprøvet blad for mig, men de vagte hurtigt min interesse. Til trods for at de var lidt stillestående på scenen, var der god attitude, og specielt frontmanden var fuld af energi, og havde en god kontakt til publikum.
Equal spiller den lidt mere thrashy metal, med de lidt melodiske omkvæd.
De gjorde det ok fedt, og frontmanden holdt godt gang i de få publikummer der var kommet ind foran scenen på dette tidspunkt.

Næste band til at indtræde på scenen, og tage kampen op med det gode vejr om publikums gunst var Stone Cadaver.
Her havde vi et af festivalens første fede højdepunkter i min bog. Stone Cadaver er en trio som spiller stoner metal, med et lille twist af lyden fra 70’erne. Der var attitude og det var råt på den fede måde. Der var dybde med en tung bund i det de fremførte, og ind imellem var der satme også en bette twist af noget blues over nogle numre.
Stone Cadaver er sgu røvfede… Tjek dem ud når I får muligheden.

Så var der genreskifte… Horned Almighty gik på scenen. Der var dyrekranier, der var knogler, og denundenlynemig også en maskeret forsanger der entrerede scenen, mens musikerne, der var dødsmalet i hovederne kørte de første riffs af.
Det var lidt af et udstyrsstykke de havde med her.
Til Horned Almighty begyndte der også at komme godt med folk i salen, hvor vi alle var vidner til Horned Almigthy’s sikre fremførsel af deres okkulte dødsmetal, som ind imellem havde lidt undertoner af punk. Men ellers var det den gode groovy og tunge stil de kørte i fjæset på os… Og det var den klassiske opbygning af hurtige passager, der bliver brudt af headbanger venlige slow breaks.

Efter denne opvisning i okkult dødsmetal, kom Altar Of Oblivion på scenen. De siger selv de spiller doom metal…. I så fald er det af den meget forfinede slags. I mine ører var det mere melodisk metal, hvor jeg vil rose frontmanden for den flotte rene vokal, hvor han til tider formåede at trække den meget langt, uden på noget tidspunkt at knække.
Vi fik selvfølgelig numre fra deres bagkatalog, men vi fik også et par bider på nye numre fra deres kommende album, der skulle være på gaden senere i år. Det var numre som “Language of the Dead” og “Savage Spirit”. De var bestemt ikke ringe. Her er der noget at se frem til for fans af Altar Of Oblivion.
Altar Of Oblivion led desværre også lidt under det fantasiske vejr udenfor. Først til sidst i deres sæt, var der ved at være godt med folk i salen igen.

Så var det tid til vores venner fra Polen og Sverige. Først var det vikingerne fra Valkenrag der indtog scenen meget bombastisk med introen fra Beowolf.
Jeg kan have det lidt stramt med vikinge metal, men Valkenrag gjorde det faktisk godt, og publikum var også pænt med under denne koncert.
Valkenrag er grundig gennemført vikinge metal. Stilen er bar mave, stort skæg og langt hår, og musikken var gennemført. Der var smæk for skillingen, og når vikingerne så gik til angreb, kørte de det ned i tempo og der blevet headbanget igennem til de tunge march riffs.
På dette tidspunkt begyndte der også at lugte godt og grundigt af mand på et efterhånden tætpakket spillested, hvilket passede perfekt ind i denne mands fremkaldende musik.
En fed koncert af Valkenrag.

Aftenen sluttede af med manér og høj kvalitet. Det var Transport League…. Er du fan af Texas Hippie Coalition, er dette lige noget for dig.
Transport League er Boogie from Hell… Det er hårdtpumpet hardrock, der til tider bevæger sig lige på grænsen til decideret tung metal.
De virkede tændte og klar denne aften i Aalborg. Der var god dybde og lækker bund i deres musik, og det blev fremført med den helt rigtige redneck attitude…. Det er total biker rock n´ roll…. Jeg er fan!!!

Skal jeg sætte et par ord på aftenen, må jeg sige at, til trods for at Danmark stillede med fire bands, og Sverige og Polen stillede med et band hver, så var det Sverige der sejrede i aften. Valkenrag og Transport League var, til trods for deres vidt forskellige stilarter, bare pisse fede og meget profesionelle i deres fremførsel og optræden. Meeen, i min verden er musikken Transport League spiller, bare lidt federe end vikinge metal.

Kæmpe tak til Aalborg Rock & Metal for denne første aften på AR&M Nordic Festival.

Af Fravn