The Interbeing – interview

1. The Interbeing lyder som ingen andre danske heavy metal bands. Med jeres futuristiske/industrielle tilgang til metalgenren formår I at skille jer ud fra mængden.

Hvor henter I jeres inspiration fra?? Og hvad vil I gerne fortælle med jeres musik??

Tak for det. Der sker rigtig meget på den danske metalscene pt., og så er det er godt at skille sig lidt ud. Vores inspirationskilder er blevet mere blandede i årenes løb, og de har også en mindre direkte indflydelse på vores musik. Vi dyrker flere ideer, som vi bare synes lyder fede uden at vi sætter et specifikt mærkat på. I forhold til lyrik henter vi en del inspiration fra dystopisk litteratur og film. Budskabet i vores musik er på mange måder så simpelt som oprør. Oprør mod det nuværende verdensbillede og dets fremtid samt menneskets natur og forhold til religion.

2. Sidste år udgav I albummet “Among The Amorphous”, som forøvrigt i min optik er et hamrende fedt album. Hvad er historien og ideen bag dette album??

Mange tak, vi er også ret stolte af pladen. Ideen fra starten var at videreudvikle historien fra vores første plade, så lytteren stadig følger ”The Interbeing” som hovedkarakter. Væsnet går gennem portalen på coveret af den første plade og ender i en ny verden på ”Among the Amorphous”. Her opdager han sin fortid og møder sine skabere, som ønsker at straffe og rense ham fra synd. Han gør oprør og skaber sin egen skæbne blandt de formløse.

3. Lige om lidt drager I ud på en Danmarks turné, hvor I besøger 8 forskellige byer. Hvad kan publikum forvente af disse koncerter når The Interbeing træder ind på scenen??

Ja, vi glæder os til helt vildt til at komme rundt i Danmark og give los. Der er mange byer, som vi ikke har været forbi i flere år, så det er sgu på tide  Publikum kan forvente en bombe af en aften. Vi har lavet et røv fedt sæt med en god blanding fra vores to albums. Vi har også lirede visuelle virkemidler med os, og vi kan love, at vi giver os selv 100 pct. hver eneste aften. Vi har desuden Unseen Faith med på de fleste shows og her i marts er Billy Boy In Poison og Livløs med på 3 aftener. Der bliver rigeligt med smæk på!

4. Hvad er jeres syn på den danske metalscene anno 2018?? Her tænker vi både spillesteder, fankultur, samt musikken der florere blandt de danske bands.

Vi mener at den danske metalscene er utrolig stærk pt., og der er mange ekstremt gode bands indenfor de forskellige subgenrer. Der er en tydelig styrke og stolthed i dansk metal lige nu, og det er bl.a. takket være vores management Prime Collective, som har sørget for en fælles front på metallens vegne. Det har skabt nye muligheder og en øget opmærksomhed på metalscenen. Vores opfattelse er at spillestederne er ikke bange for at tage metallen ind, og på fin vis støtter de ekstreme genrer. Vi har mange voksende tiltag på metalscenen, fankulturen er loyal og virker umiddelbart støt stigende. Vi gik fx for første udsolgt, da vi spillede på Beta i København i efteråret. Det er selvfølgelig altid lidt spændende at se hvor mange der dukker op når vi spiller i provinsen, men gør os de bedste forhåbninger.

5. Hvor ser I gerne The Interbeing om få år?? Hvad er ambitionerne, og drømmende??

Om få år har vi udgivet vores 3. plade og spredt musikken til endnu flere fjerne afkroge af verdenen. Derudover har vi spillet et par udenlandske turneer i eget navn og blevet en masse oplevelser rigere. Det er i hvert fald det vi sigter efter… Haha! Uanset hvad, kører vi bare på for fuld hammer.

Deltag i konkurrencen på Facebook og vind 2 billetter, cd og t-shirt med The Interbeing. Vinderen for besked gennem Facebook/messenger onsdag den 7. marts.