Top 3 over de bedste danske Deathcore/Metalcore sange gennem det sidste år

Vi bringer her en top 3 over de bedste sange indenfor dansk Deathcore/Metalcore gennem det sidste år.
Dette er min personlige favoritliste, og smag er jo svært at diskutere, men mon ikke vi kan blive enige om at disse 3 sange er røvhamrende fede 🙂

3. CABAL – False Light (fra Mark Of Rot – udgivet d. 23. februar 2018)
“False Light” findes på det netop udgivede album “Mark Of Rot”, som vi tidligere anmeldte, med fulde 5 stjerner af 5 mulige. Et album der er gennemtørt ondt, men samtidig fantastisk lækkert.
Nummeret “False Light” viser alt det som CABAL er, men som samtidig er et super godt ørehængende nummer, med skiftevis hurtige beats, og den mest suveræne vuggende rytme, der gør at du umuligt kan sidde eller stå stille.
Det er et nummer der er helt suverænt godt skruet sammen, med netop ovenstående detaljer, der gør at det ikke på noget tidspunkt bliver trivielt at høre på.
Og så rammer CABAL en stemning er gennemsyret ondskab med deres helt unikke lyd på både bas og guitar. Vokalen er dyrisk og grim på den måde der er meningen.
Det hele sidder lige som det skal i dette nummer.

2. Unseen Faith – Dystopia (fra Waver – udgivet d. 25. august 2017)
“Dystopia” er at finde på albummet Waver fra sidste år. Et album vi også anmeldte og gav fulde 5 ud af 5 stjerner.
Den lækre detalje i dette nummer er bl.a. den kombination de har med den flotte syngende guitar der fanger dig og drager dig afsted, og så den voldsomme djent-brutalitet de får med.
Der er kælet for detaljen i musikken og sammensætningen, og så er det i bund og grund et super melodisk fedt komponeret nummer.
Kampen mellem det smukke og det grumme danser for lytteren gennem hele nummeret på en forførisk måde, der for dig til at længes efter mere så snart det sidste riff har sluppet dit øre.
Det er et pisse godt nummer.

1. Billy Boy In Poison – Iron Grip (fra Invoker – udgivet d. 10. november 2017)
Med “Iron Grip” er der virkelig tale om det ultimative nummer, når vi snakker forførisk og dragende musik indenfor denne genre.
Nummeret finder du på deres seneste udgivelse fra november sidste år, som hedder “Invoker”. Et album vi gav 4 ud af 5 stjerner.
Med “Iron Grip” bliver du lokket ind i det uhyggelige, men alligevel dybt facinerende univers som Billy Boy In Poison vil bygge op med dette album. Og specielt i “Iron Grip” bliver du fanget og forført. Og du kan lide det. Det føles helt rigtigt så længe nummeret tonser ud til dig.
Den underlæggende guitar der er i store dele af nummeret, lægger en nynnen i baggrunden der skaber en hypnotisk dragende stemning der fører dig væk fra denne virkelighedens verden.
Selv den skrigende vokal i nummeret rammer dig hvor det er godt, og du vil have hele fortællingen med.
“Iron Grip” er for mig et nummer der bliver svær at overgå, så længe vi snakker forførisk, dragende stemning. Og så er det bare generelt også et pisse godt nummer.