LIVLØS – Into Beyond – anmeldelse

“De livløse er vågnet fra de døde og er kommet for at blive!”

Lige om et øjeblik, nærmere betegnet den 2. februar, udsender danske LIVLØS deres debut fuldlængde album. Titlen på denne herlighed er “Into Beyond”.
Det er opfølgeren til en helt ok EP, “LIVLØS” fra 2016.

LIVLØS spiller aggressiv melodisk dødsmetal inspireret af den anerkendte Göteborg-lyd og amerikanske traditioner. Et dynamisk miks af hæsblæsende tonserstykker, tunge grooves og dystre fængende kirkegårdsriffs.
Bandet har allerede spillet på prominente danske festivaler som SPOT Festival, Aalborg Metal Festival og Royal Metal Fest, været support for bl.a. norske Blood Red Throne og danske Helhorse, og skal i februar 2018 agere som direkte support for de danske metalsværvægtere, Hatesphere.

Vi har nu haft fornøjelsen at lytte deres kommende album igennem en del gange, og vi er sgu ikke blevet trætte af det endnu. Der er meget få svipsere imellem på dette album som indeholder 9 gode, og taget genren i betragtning, meget alsidige numre.
Albummet starter ud med “Blood & Despair”, som de netop har udgivet som den første single til albummet…. Lyt til den allerede nu på diverse streaming tjenester.
De ligger hårdt ud med dette slagkraftige og skånselsløse nummer. Men samtidig kan man høre at de gerne vil have noget melodi med i deres musik. Omkvædet køre godt igennem med en flot syngende guitar, mens frontmand Simon Olsen kæmper for at få noget melodi i flere tonelejer ud af hans brutale growl… Og det lykkedes og fungere faktisk helt fint.
De efterfølgende “Collapse” og “The Sleepless” rammer rigtig godt den samme stilart de vil kendes for. Det er groovy thrashy døds lyd, kombineret med flotte guitarharmonier, hvor man nærmest synes at guitaren fortæller sin helt egen historie. Flotte guitarsekvenser afbrudt af breaks med tonser riffs, samt skiftende tempo, så man ind imellem har mulighed for at få pusten igen.
Det hele er strikket rigtig godt sammen, uden at jeg på noget tidspunkt bliver forført. Men jeg er rigtig godt underholdt.

Titelnummeret “Into Beyond” er en up-tempo bastard, som igen består af den klassiske thrashy death lyd, afbrudt af de flotte melodiske guitarharmonier. Der er smæk på de voldsomt hurtige beats, sammensat med den syngende guitar. Simon’s growl er gennemsyret af ondskab.
Men det hele bliver pludselig brudt op til sidst, da vokalen, som det eneste sted på dette album, slår over i skønsang, og så endda på dansk… Fed lille detalje… Og så er stemmen i denne udgave pisse fed. Flot rock n roll sangstemme. Det vil jeg gerne høre meget mere af.

“The Path” er et flot roligt melodisk thrash instrumental nummer, der består af mange elementer. Der er den flotte syngene guitar, der er de tunge riffs, og så kommer der en fjern growlvokal ind fra det yderste mørke univers, som fuldender det eneste nummer på dette album, hvor jeg for en stund føler mig lidt draget afsted til de livløses land.

Skal vi ramme nogle minusser ved dette album, så må det være numrene “Sickest of Seeds” og “At the Abyss”. De har ikke det liv som LIVLØS tydeligt gerne vil have ind i deres numre. De er lidt for let fordøjelige og en smule kedelige. “Sickest of Seeds” bliver reddet lidt af en tung down-tempo passage med gode riffs, og en ond dyb growl. Men der er desværre ikke rigtig noget der redder “At the Abyss”… Det er klart albummets svageste led.
Men…. Indimellem disse to lidt fesne numre, springer min personlige favorit frem. “Before the Flood” hedder den. Den er tung, langsom og satans lækker. Jeg fristes til at sige at Pantera har ikke levet forgæves.
Det er uden tvivl dette nummer der bliver spillet ud over København den dag Holger Danske rejser sig, og tramper op nede fra den kælder han sidder og troner i.
En helt anstændig guitarsolo er der også blevet plads til, som fungere fint ind helheden af nummeret.

Albummet slutter af med “Noctum”. Og det hele slutter egentlig som det startede. Med en masse aggresivitet, spædet op med melodiske passager i specielt omkvædende. Og Simon’s kæmper for at ramme det melodiske med sin growl. Og det fungere også her fint, som i starten.

Alt i alt, et rigtig godt album. Jeg er ikke blæst omkuld, men er super godt underholdt. “Into Beyond” er et album der sagtens kan høres rigtig mange gange. Så glæd jer til den 2. februar hvor dette album udkommer.
jeg vælger at give dem 3 ud af 5 stjerner.