Næstved Metalfest – Optakt med Sylvatica

Foto: Sebastian Strange

Klar til Næstved!!

Lige om lidt slås portene til Næstved Metalfest op – og derfor har vi taget fat i en række af de bands, der spiller på festivalen, for lige at lodde stemningen og tjekke dagsformen ud.

Her er det Sylvatica, som vi smidt en flok spørgsmål efter – spørgsmålene er besvaret af Jardén (vokal og guitar)  og Thomas (bas og kor).

Metaltone: Kendte I til Næstved metal fest på forhånd?


Sylvatica:

Jardén: Ja, de fleste af os har spillet der før, bare i andre konstellationer. Der er hyggeligt nok i Næstved.

Metaltone: Jeres seneste album, “Cadaver Synod”, er jo fra sidste år – så bliver det primært fra dette album, at I giver os et show? Eller bliver det mere en omgang “Greatest Hits”?


Sylvatica:

Jardén: Det bliver en lige blanding af sange fra “Evil Seeds”, “Ashes and Snow” og “Cadaver Synod”. Det synes vi er sjovere og nok også mere interessant for publikum.


Metaltone: Når vi nu berørte album – så er det jo nærliggende lige at høre: “Hvornår kommer der nyt fra jer?” Og kunne I måske finde på at lufte nye numre for os i Næstved?


Sylvatica:

Jardén: Vi er da lidt i gang med noget, der ligner sangskrivning. Men det er ikke noget, vi kommer til at spille live i år. Hvornår der udgives nyt musik fra os, er svært at sige. Men jeg vil skyde på et sted mellem 1 og 10 år.


Thomas: Jeg tror ikke det bliver 10 år.. Der er en del motivation i bandet lige nu, så jeg tror ikke I behøver vente så længe. Man ved selvfølgelig aldrig..

Metaltone: Hvis der nu skulle sidde nogen derude, der ikke kender til jer på forhånd, kan I så lige sætte et par ord på, hvem I er – og hvorfor man skal komme og høre jer?


Sylvatica:

Jardén: Vi er et af de eneste melodiske dødsmetal bands i Danmark, der spiller hurtigt og melodisk, ligesom finnerne gør. Hvis man er til sådan noget, så vil det da være en skam ikke at komme. Og så er vi flotte og muskuløse.


Thomas: Tal for dig selv.

Foto: Sebastian Strange

Metaltone: Kan I også komme med 3 numre, der giver et billede af hvem I er – og hvorfor vælger I lige netop de numre?


Sylvatica:

Jardén: Lad os vælge en fra hvert album. “Evil Seeds” for fandenivoldskheden, “Creation” fordi der sker 1000 ting på samme tid med 300 km/t. “Titivillus” for det folkede og spooky element.


Metaltone: Når folk nu har hørt jer til koncerter, hvor kan man så finde jer efterfølgende, hvis man skal have styr på high fives, selfies eller skål?


Sylvatica:

Jardén: Ved vores biler, mens vi pakker gear. I har 5 minutter.


Thomas: Ej, I skal ikke lytte til ham. Vi bliver hængende og siger hej og ser lidt musik.

Metaltone: Skal I selv være festivalgængere før og/eller efter jeres egen optræden? Og er der andre bands på plakaten, som I vil anbefale os andre at opleve, når nu vi har chancen?


Sylvatica:

Jardén: Vi kommer nok til at gå en lille tur rundt på pladsen. Jeg ved faktisk ikke, hvem der ellers spiller. Men er der ikke kun en scene i gang ad gangen? Så kan man jo tage et lille lyt til det hele.


Thomas Haxen: Der er en del jeg gerne vil se. Jeg skal dog lige se på om jeg kan være der begge dage. Vil specielt rigtig gerne se Satyricon og Necrophobic.

Metaltone: Når så I er færdige i Næstved – og folk ikke kan få nok af jer – hvornår er der så chancen for at opleve jer igen?


Sylvatica:

Jardén: Vi spiller til Udgårdsfest. Det er d. 28. september i Pumpehuset.


Metaltone: Har I afsluttende nogle bevingede ord til de folk, der sidder derude og læser med?


Sylvatica:

Jardén: Håber I har haft en god sommer.

Thomas: Ja, god sommer og god festival! Vi glæder os til at spille for jer 🙂

Tekst: Martin Hildebrandt

Foto: Sebastian Strange

Facebook: SylvaticaOfficial

Dem de nævner:

Satyricon: SatyriconOfficial

Necrophobic: necrophobic.official