Dagens Video – Raise Your Anger – KILLING

Vi har fået en snak med Jesper Skousen (trommer i Killing) omkring tilblivelsen ag sangen, samt ideen bag videoen. Se videoen nederst på siden.

”Sangen ’Raise Your Anger’ er et af de første numre, som blev gjort helt færdig efter vi udgav ”Toxic Asylum” EP’en. Efteråret var booket godt op med spillejobs, så vi fik ikke skrevet så mange nye sange færdige, hvilket har medvirket til vores planer om at lave et fuldlængdes album nu er blevet udskudt til næste år. Men vi ville gerne holde gryden i kog udover de planlagte shows, som vi har her i 2019, så vi besluttede os for, at vi ville udgive en single. Og eftersom vi alle var godt tilfredse med ’Raise Your Anger’ mente vi, den godt ville kunne bære en sådan udgivelse. Teksten er skrevet af bas-boy og frontskråler Soelberg og handler om at kæmpe imod overmagten. Altså når du er blevet undertrykt og pisset på tilpas længe nok, så du til sidst ser rødt og rejser dig for at slå igen. Vi gjorde ligesom til ”Toxic…” og indspillede den i vores eget studie med guitarist Snade som kaptajn ved pulten.
Vi havde længe snakket om at lave en musikvideo. Vi havde ikke penge til at smide efter nogen professionelle, så vi besluttede os for at se, om vi selv kunne lave den. Jeg har leget med filmmediet i mange år på amatørbasis og har også lavet lidt musikvideoer for nogle bands, så jeg ville gerne lave den overordnede form med historie, planlægning og klipning og så kunne vores guitarist Rasmus stå for at give den gas i postproduktionen.

Min tanke omkring historien var, at det kunne være fedt, hvis den kunne foregå i samme univers som coveret til ”Toxic Asylum. Det kunne måske virke en anelse urealistisk til en start, at man ville kunne lave en zombie-film med vores ringe kundskaber, men hvis man har viljen, er der som regel en vej. Den skulle også hænge sammen med teksten, så min tanke var, at den skulle handle om denne her stakkels patient, som var blevet fanget af lægen fra coveret. Han er en stor hyggelig skaldet karl, som eksperimenterer med at gøre folk til zombier. Patienten skulle så rejse sig og slå igen. Han skulle forsøge at stikke af fra det her vanvittige nedlagte sygehus, men finder ud af det er overrendt af zombier. Jeg vil så ikke afsløre om han undslipper til sidst ha ha. Men det var den overordnede plan for historien.
Jeg snusede rundt og fandt til sidst både sminkør, folk som ville spille med i den, kameramand med det rette udstyr og ikke mindst lokationen, som blev vores lokale sygehus i Grenå, hvor der stod en del gamle lokaler tomme. Specielt var den gamle operationsstue rimelig skummel! Altså helt perfekt ha ha. Vi er evigt taknemmelige for, at alle de involverede parter både havde tid, lyst og mulighed for at kunne hjælpe os! Så kæmpe respekt og tusinde tak herfra!
Logistikken gik til sidst op i en højere enhed, og vi fik det hele i kassen på en hyggelig men lidt stressende søndag. Så klippede jeg efterfølgende det hele sammen og sendte til Rasmus, der så kunne få den til at se pisse fee ud i bedste 80’er stil. Og nu er den her så. Klar til at skræmme livet af folk og give dem en høreskade samtidig.
Til sidst kan jeg da lige nævne at b-siden til singlen er et cover af Sweet Savage’s gamle klassiker ”Killing Time”, som vi også har lavet en bette video til, som består af en samling klips af noget studie, live og ’halløj og narrestreger-klips’ fra vores tour sidste år. Tjek dem begge to ud og husk at skrue godt op for højtalerne.