Vulture Vibe – Debut EP – anmeldelse

Vi har brugt noget tid på at lytte til debut EP’en “Temptation” fra aarhusianske Vulture Vibe. Bandet består af nogle meget dygtige unge gutter fra den jyske hovedstad.
De spiller en form for groovy, funky blues/hardrock……. Og lad mig sige det med det samme….. Det er sataneme fedt!!!
Vi har været underholdt fra start til slut samtlige gange vi har lyttet de 4 numre igennem…. Kun én ting har været røvirriterende ved denne EP. Og det er at der “KUN ER 4 FUCKING NUMRE”. Vi vil have mere Vulture Vibe. Meget mere!!!
Og så siger læseren: “Det er da ikke heavy metal det der.” Nej det er det ikke… Men det er sgu da fedt.

EP’en lægger ud med titel nummeret “Temptation”. Og det sparker denne EP rigtig godt i gang. Det er et nummer der skal høres på fuld knald når man blæser afsted i bilen ud af de støvede lange landeveje (eller blot de kedelige jyske motorveje).
Det er et godt sammensat groovy blues/rock nummer, med alle de fede klichéer der SKAL være i et fedt blues/rock nummer.

Det efterfølgende nummer, “Naked Light”, får mig til at tænke på de forskellige fede soundtracks der er til en Tarantino film. Disse soundtracks har altid en fed stemning over sig. En sådan stemning er der over dette nummer. Vokalen er i dette nummer, som i de andre, helt speciel og letgenkendelig for det aftryk Vulture Vibe sætter i deres musik.

Det tredje nummer, “Used to Be”, er en stille sag, som igen rammer et fedt filmisk univers. Den gamle kliché med at vores hovedperson sidder og drikker sine sorger væk i baren, mens der bliver ryddet op efter de sidste gæster har forladt stedet. Det er denne sang. Du slæntre ned af gaden i den stille regn.
Ja, jeg ved det… Jeg skal anmelde denne EP, og ikke bare komme med filmiske associationer. Men det er bare hvad der sker for mig når jeg høre denne type musik fortolket som Vulture Vibe formår at gøre det. Og for pokker… Det er jo det musik handler om. Det er at den gode musik kan ramme vores følelser.

Det sidste nummer på denne EP hedder “Wicked Child”, og her må jeg sige, at et band som Pink Floyd ikke har levet forgæves. Der er mange facetter af deres lyd i dette nummer, hvilket overhovedet ikke gør noget. Og igen ville jeg kunne sige det samme som tidligere, da dette er endnu et fedt stemningsfyldt nummer. Det er Tarantino meeds Pink Floyd, tilsat en helvedes masse fed groovy rock n roll. Nok mit favoritnummer af disse fire numre.

Kunklussionen på denne EP, er at den var for kort. Alt for kort. For det der var på den, var fedt. Og jeg bliver nødsaget til at gentage mig selv. Vulture Vibe formår at fremkalde en stemning i deres numre, en stemning der virkelig rammer dine følelser på den helt rigtige måde. Se, det er sgu en musikalsk oplevelse.

Lyt selv, og se om I giver mig ret. De er bl.a. at finde på Spotify.

Jeg bliver nød til at kaste alle 5 stjerner efter drengene for denne EP. Jeg blev underholdt fra start til slut, og de ramte mig der hvor det gør godt, rent musikalsk. Og så er der umiddelbart heller ikke noget at sætte fingeren på med hensyn til deres musikalske færdigheder.