Hatebreed – En jubilæumsfest med fuld smadder

Foto: holmsgaard_photography

Hatebreed er efterhånden blevet nogle erfarne herrer – dette fik vi oplevet denne eftermiddag, hvor deres stop på Copenhell var sidste stop på denne del af deres 30 års jubilæumstur.

Koncerten blev indledt med en række testimonials fra deres kollegaer, der ønskede dem tillykke med de 30 år – så vi fik hurtigt set folk fra: Body Count, Five Finger Death Punch, Anthrax, Exodus, Slayer og mange flere – en fin måde lige at slå fast hvor fedt et band Hatebreed egentlig er.

Da selve koncerten startede, så skulle bandet bevise at de kunne leve op til alle de pæne ord – og lad mig med det samme slå fast – det kunne de godt!

Foto: holmsgaard_photography

Bandet var klar til fest fra starten af – og publikum var i den grad også kommet for at lege med. Så der blev crowdsurfet, danset, moshet og skrålet med fra allerførste strofe – og når det blev til en perlerække af hits fra scenen – leveret med masser af energi og indlevelse, ja, så blev der også bare den store fest, som der var lagt op til – vi blev forkælet med en række af de største hits fra deres karriere – og det er svært at holde sig i ro, når man bliver ramt af hits som “As Diehard As They Come”, “Live For This”, “Destroy Everything”, “This Is Now”, “You Fucking Bleed Now” – og så blev der også introduceret en pendant til Wall Of Death – nemlig en Ball Of Death – en overdimensioneret badebold, der blev smidt ud til publikum – og så blev der tæsket løs til denne imens vi fik “Looking Down The Barrel Of Today” – om det var kæmpe genialt – eller kæmpe kikset – det er lidt en balance – men der blev leget godt med fra publikum, så der hældes mest til det geniale.

Foto: holmsgaard_photography

Derefter fik vi en hyldest til Slayer, da nummeret “Ghosts Of War” blev dedikeret til dem. Hatebreed har været i gang i 30 år – men det virkede, målt på energiniveau, måske mere som om det var bandmedlemmerne, der kun var 30 år gamle – for de formåede at holde en kæmpe fest, med masser af kommunikation med publikum – og man kunne næsten mærke energien i luften, da det hele sluttede af med nummeret “I Will Be Heard” – og som en lille sidenote, så fik vi lovet at de ville komme tilbage til Danmark næste år, når deres nye album er kommet ud – så det glæder vi os da til at høre mere om.

Tekst: Martin Hildebrandt