Uriah Heep -Legender der leverer

Foto: holmsgaard_photography

Da lineuppet til årets Copenhell blev offentliggjort, var der nok nogle, der studsede lidt over om Uriah Heep passede ind – personligt så jeg allerede frem til koncerten da de blev offentliggjort – så det var også med en vis forventning jeg mødte op foran scenen denne fredag. Lad mig med det samme slå fast – der blev leveret på den høje klinge – og Uriah Heep passer perfekt ind på Copenhell.

Foto: holmsgaard_photography

Der var fint fremmøde foran scenen, selvom det festivals-mæssigt stadig var morgen. Publikum sang og dansede med fra første strofe – og festen blev sat i gang på allerbedste vis. Når man som Uriah Heep har en karriere, der strækker sig mere end 55 år, så har man også et imponerende bagkatalog at plukke fra – det svære må så være at sammensætte det perfekte festival-set. Midt i perlerækken af hits, fik vi også dedikeret et nummer til os som publikummer i form af “Gypsy” – og den dedikering blev modtaget fint fra publikum – og der var vel nærmest kun mere medleven på pladsen, da storhittet “Easy Livin’” bragede ud over scenekanten.

Foto: holmsgaard_photography

Når man sætter et band med så stor en karriere bag sig – og man så tilsætter en spilleglæde, der lyste ud af alle medlemmer – og man så ovenikøbet har et publikum, der er helt med på løjerne, ja, så får man sig en helt perfekt åbning på en festival dag – og det var præcist hvad der skete denne dag – tak for koncerten til Uriah Heep og tak for bookingen til Copenhell.

Setlisten denne eftermiddag var:

Save Me Tonight

Grazed by Heaven

Rainbow Demon

Stealin’

Hurricane

Free ‘n’ Easy

Gypsy

July Morning

Easy Livin’

Ekstranummer:

Lady in Black

Tekst: Martin Hildebrandt