Guitar Rebels – En aften med tekniske problemer

I lørdags spillede de glade drenge fra Guitar Rebels i Allingåbro på Djursland. Omkring 500 fremmødte publikummer var meget forventningsfulde og hungrede efter en god gang Volbeat.

Guitar Rebels er nok Danmarks bedste fortolkere af populære Volbeat, og deres efterhånden store bagkatalog. De spiller alt, fra det tidlige og mere rockede Volbeat, til det nye mere mainstream rock. Og de gør det meget overbevisende. Selv vokalen, som er meget unik og speciel, mestre Jimmy stort set til perfektion.

Alt efter publikum på aftenen, sammensætter de sætlisten, så de pleaser alle Volbeat fans. På aftenen i lørdags havde de lidt af det hele, så alle skulle få deres lyster styret.

Koncerten startede ud med intro-musikken fra ”The Human Instrument”. Men allerede så snart introen sluttede, var der stille på scenen. Der var ikke lyd i Jimmy’s (forsanger) guitar. Det skulle vise sig at dette blev starten på en meget uheldig aften, for en ellers tappert kæmpende frontmand.

Efter at rode lidt med nogle forbindelser kom der hul igennem, og koncerten var i gang. Der blev lagt ud med ”The Devil’s Bleeding Crown”, efterfulgt af ”Slaytan/Dead But Rising” og Halleluja Goat. Festen var dæleme i gang, og til trods for lidt ”slåfejl” på guitarene i de første par numre, var der sgu godt knald på drengene.

Efter en powerfuld start, var det tid til lidt mere ”lyttervenlige” P3 hits, og da ”Gardens Tale” kom på, var der dømt fællessang foran scenen.

Men det skulle vise sig at uheldene skulle blive ved med at spøge denne aften. Bandet har til deres turné i år, opgraderet deres udstyr, med bl.a. in-ear monitors. Men dem Jimmy brugte på aftenen kom der aldrig rigtig lyd igennem. Det betød at når lyden forsvandt i hans ører, virkede de i stedet som ørepropper, og holdt alt lyd ude. Han kunne stort set intet høre på scenen i store dele af koncerten. Men han kæmpede bragt, og koncerten blev gennemført. Og trods problemerne, som til tider gik udover både samspillet og hans sang på aftenen, klarede de det sgu rigtig godt.

Koncerten sluttede af med monsterhittet ”For Evigt”. Og til trods for at mit hjerte banker for Heavy Metal, var det sgu fedt. Og et eller andet sted, livsbekræftende at se hvordan de 500 fremmødte gik i total ”skråle-med” mode.

Skal jeg sætte én kritisk finger på noget hos disse drenge, er at de skal komme meget mere ud over scenekanten. Holde en fest med publikum. Interagere meget mere med dem der står og rocker til deres musik. Se folk i øjnene. Smile og grine med alle dem der har en fest…. Men men men igen, kan denne mangel på kontakt til publikum denne aften, ligeså vel skyldes de voldsomme tekniske problemer der drillede dem gennem hele aftenen.

Så alt i alt: Rock on gutter, I var sgu fede, og gør det pisse godt. Vi ses næste gang.

 1. The Devil’s Bleeding Crown
 2. Slaytan/Dead But Rising
 3. Halleluja Goat
 4. Gates of Babylon
 5. The Gardens Tale
 6. Warriors Call
 7. Sad Man’s Tongue
 8. Heaven Nor Hell
 9. 16 Dollars
 10. Soulweeper
 11. Fallen
 12. Let It Burn
 13. Caroline Leaving
 14. Still Counting
 15. Mary Ann’s Place
 16. Lola Montez
 17. For Evigt