Mono Goes Metal – Dag 2

Lørdag sidst på eftermiddagen, var det blevet tid til anden og sidste dag, af dette års Mono Goes Metal Festival. Til trods for at første band først gik på kl. 17.40, lykkedes det os alligevel at komme 5 minutter for sent, og det skulle vise sig at blive ris til egen røv.
Første band denne lørdag var silkeborgensiske Bonejammer. Der er smæk på deres blanding af punk og thrash, og den energi der lægges for dagen er fantastisk. Deres musik er beskidt så den kilder de helt rigtige steder, og de få fremmødte bliver tæsket grundigt igennem et hæsblæsende set. Det eneste minus, jeg kan komme i tanke om, ved denne koncert er, at jeg kom 5 minutter for sent, for dette ville jeg gerne have hørt det hele af!

Bonejammer


Aftensmaden bliver igen fortæret udenfor hos Gadens Gourmet, mens der socialiseres med venner og bekendte, og snakkes om gårsdagens koncerter.
Indenfor er aftenens andet band gået på scenen, og som bandnavnet antyder, er det et helt andet tempo vi skal ned i nu. SnegleFeber er bandet som spiller tonstung doom. Fremmødet er stadig til den sløje side, men dette lader bandet sig ikke anfægte af og serverer en solid omgang doom, uden så meget pis.

Sneglefeber


Mens der skiftes på scenen, socialiseres der yderligere, mens baren frekventeres så tørsten kan blive slukket i øl og hvide russere.
Næste band i rækken denne lørdag, er et jeg personligt har set meget frem til. Avarice er efter 13 års pause, endelig tilbage på hjemmebanen i Aarhus, og det mærkes tydeligt med dagens største fremmøde. Der uddeles tørre tæsk fra scenen af et velspillende band, der ikke efterlader nogen tvivl om, at de mener det her comeback seriøst! Vi får serveret både nye og gamle numre og der kvitteres med festivalens ubetingede største bifald da koncerten er slut.

Avarice


Efter den energiudladning skal der trækkes frisk luft, og der snakkes på kryds og tværs så tiden glemmes, som så også resulterer i at vi misser det første af næste koncert. De rutinerede folk metallere fra Svartsot, er bandet på scenen. Da vi kommer ind i salen mødes vi af deres velkendte folk metal, som vanligt leveres på et utroligt højt niveau. Bandet har god lyd, og vurderet ud fra fremmødet, er det et band folk har set frem til.

Svartsot


Aftenens næstsidste navn er endnu et kendt navn fra den danske undergrund. Altar of Oblivion’s doomede heavy eksekveres stensikkert fra scenen, men det er ved at være sidst på aften, og det mærkes på fremmødet. Mange af publikum står udenfor eller i baren, mens øl og drinks er begyndt at virke, og det lider bandet desværre under, i en ellers god performance.

Altar of Oblivion


Æren af at lukke og slukke festivalen er tildelt Arkæon. Folk har igen indfundet sig i salen, for at opleve festivalens sidste koncert, men som den skrider frem, tynder det noget ud I folk. Arkæon prøver dog at gøre deres for at holde på folk. De spiller en intens beskidt omgang black metal, med et kaotisk lydbillede med tilhørende dyrekranier og smadret corpsepaint, men lyden er desværre ikke helt i top og trommerne overdøver desværre guitarerne med en voldsom buldren, som ødelægger lidt af oplevelsen.

Arkæon


Dermed kom vi igennem to fede dage på Mono Goes Metal Festival 2021. Når man laver en opsummering af den musikalske del, huskes navne som Killing, Bloodgutter og Heave Blood and Die fra fredag, samt Bonejammer og Avarice lørdag, som højdepunkter. Men generelt er der leveret på et ganske højt niveau hele vejen igennem. De lydproblemer jeg skrev om fredag var, heldigvis, blevet reduceret til et minimum lørdag. Tak til Mono Goes Metal, for et fedt arrangement med en masse fede bands, som gav nogle
mindeværdige oplevelser.

/Hammer