D-A-D – A Prayer For The Loud – Release 31. maj 2019

8 år. Så længe er der gået siden landets største rockband D-A-D sidst udsendte et nyt studiealbum. Men nu er ventetiden endelig ovre. Gruppens store fanskare kan se frem til 31. maj hvor de danske rocklegender slipper deres nye udspil ‘A Prayer For The Loud’ løs. Og det har været den lange ventetid værd!

Det nye album er et udspil, der er fokuseret ind til hvad D-A-D er allerbedst til: at være fire mand, der spiller sprudlende rock med massevis af hæsblæsende energi, fængende melodier, smittende overskud og stor indlevelse. Udtryksmæssigt trækker ‘A Prayer For The Loud’ tråde tilbage til ældre D-A-D-klassikere som ‘No Fuel Left For The Pilgrims’ og ‘Riskin’ It All’.

Bandet har haft en stor mængde materiale at vælge udfra i denne omgang. Det har de kogt ned til hvad bandets bassist Stig Pedersen kalder “cremen af cremen”. Blandt de 11 numre som udgør ‘A Prayer For The Loud’ finder man sange, der falder inden for en i D-A-D-regi række velkendte kategorier: de adrenalinbrusende hurtigrockere, de store ballader og de melodistærke midt-tempo-sange. Ifølge bandet selv er resultatet en up to date-D-A-D-plade, hvor kvartetten har forældet en række af deres kardinaldyder. Alt det uvæsentlige er skåret fra – udtrykket er skåret ind til kernen.

Om ‘A Prayer For The Loud’ fortæller D-A-D:
“Tidligere er vi af og til gået ud af nogle ukendte veje, hvor vi har prøvet ting af som ligger ret langt fra vores kerneudtryk. Det har været rigtig sjovt, men denne gang har vi forsøgt at snævre det mere ind til essensen. Her er vi bare helt os selv. ‘A Prayer For The Loud er en plade, hvor der lagt meget vægt på melodierne og energien. Vi har gjort os virkelig umage med at skrive gode omkvæd. Det er der kommet nogle rigtig gode sange ud af, hvor der er kælet for detaljerne, uden at vi har givet køb på materialets oprindelige råhed og umiddelbare energi”. 
Arbejdet med ‘A Prayer For The Loud’ har strukket sig over de sidste tre år – med nogle indlagte pauser, hvor bandet er taget på længere turnéer. Hele albummet er lavet i for bandet vante rammer i Grapehouse studiet i København sammen med deres mangeårige samarbejdspartnere Nick Foss og Rune Nissen Petersen. Resultatet er en ny plade som bandet er virkelig glade for.

Frontmand Jesper Binzer fortæller: 
“Mest af alt er vi stolte over at have fået 11 fede numre i kassen, der tager udgangspunkt i hvor vi er lige nu – her skydes ikke med spredhagl, det er lige fra hjertet…”

D-A-D er netop nu i gang med en kortere indendørsturné, der bringer dem rundt til de store arenaer i landets tre største byer.

Pressetekst / D-A-D