LIVLØS + Billy Boy In Poison – Atlas d. 03. november – anmeldelse

Foto: Bransholm Photography

Lørdag den 3. november var der lagt i ovnen til en gedigen omgang død og core på Atlas i Aarhus.
Bys børnene fra LIVLØS var på spil med ny forsanger. Deres venner fra København, Billy Boy In Poison havde gjort dem selskab, og som support havde de to bands inviteret Wrath Of Belial.

Foto: Bransholm Photography

Sidst nævnte gik på scenen som de første. Jeg havde personligt ikke stiftet bekendtskab med dem før, og var derfor spændt på hvad jeg skulle se og lytte til.
Wrath Of Belial gav os en god omgang dødsmetal at den type der desværre er begyndt at blive lidt for “mainstream” i undergrunden, hvis man kan kalde det det. Deres musik var klart underholdende, og de havde også elementer i deres musik som var super fedt. Men det var i min optik desværre også lidt for jævnt/normalt i forhold til det der er på markedet p.t..
Det var ok underholdende, men desværre også noget der hurtigt forsvinder ud i glemslen igen.
At musikken kan være lidt jævnt kan ofte vejes op med en fed og underholdende optræden. Den manglede desværre også denne aften. Bandet, på nær frontmanden, var meget stillestående. Den eneste der fik sat gang i scenen var forsangeren. Han havde tilgengæld den helt rigtige attitude til genren. Fedt at se.
Men klart at jeg vil give Wrath Of Belial chancen en anden gang… Jeg synes de har potentialet. Det skal bare udnyttes.

Sætliste:
1. With Hell Assured
2. Battleborn
3. Sailor
4. Traitors
5. Six Feet Under Pandora
6. Mirror Fiend

Foto: Bransholm Photography

Billy Boy In Poison gik derefter på scenen. Her var en anden form for dødsmetal. Mere i deathcore stilen, men med det gode twist af BBIP over det. Det kan jeg godt lide. Når bandet formår at få deres egen lyd og stil indover genren. Og det gør BBIP.
Det var anden gang jeg skulle opleve dem live, og de skuffede ikke.
Vildskaben og spilleglæden fejlede ikke noget. Og det tror da pokker, når man er så teknisk dygtige nogle musikere som de er i BBIP, kan man sgu da kun sprudle af glæde når det hele bare spiller 🙂
Det forførende univers de formår at ramme lytteren med på albummet, formår de også tildels i liveudgaven. Specielt numre som “Mara” og “Iron Grip” blev Atlas ledt ind i det forføriske BBIP univers. Dette til trods for en lidt uheldig start på “Iron Grip”. Det lød til at de kom lidt skævt af hinanden i første omgang af introen, men hvor de heldigvis fik tjek på det i anden omgang.
De sluttede koncerten af med en BBIP-udgave af det gamle A-Ha nummer “Take On Me”… Jeg kan ikke helt finde ud af med mig selv om det var genialt eller kikset. De formåede bestemt at gøre det til deres helt egen, hvad der jo er super fedt. Men der kan også meget hurtigt blive noget kikset i at ændre så radikalt i genren af en udødelig klassiker. Så jeg vil nok holde mig til det som makkeren ved siden af mig sagde “Det var genialt kikset”. 🙂
Sætliste:
1. Black Gold
2. Mara
3. Exodus
4. Morcar
5. Corrupted Into Slaves
6. Divided State Of Mind
7. Iron Grip
8. Take On Me

Foto: Bransholm Photography

Som det sidste band var det nu LIVLØS der skulle på scenen.
Efter et par koncerter denne aften hvor publikum desværre var rimelig døde, skulle LIVLØS nu forsøge at få banket lidt gang i dem.
LIVLØS har for nyligt sagt farvel til frontfigur Simon Olsen. Erstatningen for resten af denne turné er blevet hentet i Skanderborg hos det unge band Wayward Dawn. Det er Niklas Lykke der skal tage stafetten videre, og det skulle vi se denne aften om han var mand for. Det var hans 4. koncert i front for LIVLØS.
Bandet lagde solidt fra land på Atlas, hvor de viste hvorfor de er et perfekt liveband. Deres musik fungere perfekt live. Faktisk fungere det næsten bedre live, end på studiealbummet. Alle der har overværet en LIVLØS-koncert vil give mig ret. De fejler aldrig. Spilleglæden og engagementet er yderst afsmittende på publikum.
Og hvordan gik det så med denne nye unge mand i front?? Det gik rigtig rigtig godt. Niklas passer fint ind i LIVLØS’s koncept. Det er både vokalmæssigt og attitudemæssigt. Han er en entertainer på scenen, og med lidt mere erfaring på scenen generelt, og som frontfigur for LIVLØS, vil jeg mene dette er det perfekte match. Jeg håber bare ikke det vil gå udover Wayward Dawn. For de har dæleme også gang i noget godt.
Men for lige at vende tilbage til publikum, skete der noget efter LIVLØS gik på scenen. Der kom gang i folk. Der var både moshpits og Wall of Death.
Og så bliver jeg bare nød til at sige at hver gang de spiller min absolutte LIVLØS-favorit “Before The Flood”, går publikum amok. Det er så fedt et nummer, og det holder HVER gang live.
Alt i alt gav LIVLØS os det vi ved de kan, plus en ordenlig omgang Arnbitter som til deres optræden på Copenhell, og efter en gang crowdsurf af Niklas Lykke, sluttede en fed fed koncert.
LIVLØS kom, så og sejrede i den grad denne lørdag aften i Aarhus.
Sætliste:
1. Blood & Despair
2. Collapse
3. Sheets
4. The Sleepless
5. Noctum
6. Before The Flood
7. The Patch
8. Sickest of Seeds
9. Passenger
10. Into Beyond

Af Fravn