Fu Manchu – Pumpehuset 6. marts – anmeldelse

Ja som altid er det en fryd at gå ind i Pumpehuset. Det bringer mange gode minder tilbage om nogle af de bedste koncertoplevelser undertegnede har haft i sin ungdom. Denne gang var det tid til en god gang stoner heaven med Hjortene og de ubeskrivelig fantastiske Fu Manchu. Der var et godt fremmøde af både nye og garvede fans på sådan en tirsdag aften i marts, så der var lagt i ovnen til en god stemning.

Arkivfoto – Hjortene

Hjortene havde jeg aldrig hørt om, eller hørt før. De lagde ud med en lækker intro med temaet fra Convoy og så ellers i gang med lækre stoner riffs, og godt med fuzz. Hjortene leverede varen og spillede et super opvarmnings show. Ja må indrømme at jeg blev lidt overrasket over at jeg ikke kendte til dem. De spillede i et lækkert groove og nåede langt ud over kanten. Sjældent at selv trommeslageren gør et indtryk men det klarede ham her ganske fint. Deres musiske levering blev aldrig trættende og de holdt stilen hele vejen. De fik skiftet tempo og støj mantra i en lind strøm af lækkerhed. Jeg må klart hører noget mere Hjortene i nærmeste fremtid.

Så blev det tid til de gamle tunge drenge i Fu Manchu. De lagde ud med en god jam stoner intro og så lige over i “Eatin’ Dust”. Ingen tvivl om at de stadig kan deres pis og nyder det i fulde drag. De forstår stadig at skabe en god stemning og til tider syrer totalt ud i et psykedelisk lyd mekka for aldrende stoner drenge. De præsterede det som publikum havde regnet med uden at det blev kunstigt. De spillede en del gamle kendinge, så som “California Crossing”, “Wierd Beard” og “Evil Eye” samt nyere som “Clone Of The Universe” og “I’ve Been Hexed”. På intet tidspunkt lænede de sig tilbage, og de spillede bare non stop i et flow at god energi. Scott Hill synger stadig super fedt og er ikke for gammel til at boogie. Godt at se et band med deres bagkatalog stadig levere som da de startede i 1985. Publikum fik sunget godt med på klassikerne og vredet kroppene til de dejlige rytmer fra Orange County, California.

Til dem som ikke kender Fu Manchu må jeg sige…..skam jer og det er en fejl i jeres opdragelse. Når det er sagt skal jeg jo nok lige tilføje at jeg jo er en gammel stoner freak med trang til St.Vitus, Nebula, Pentagram o.s.v.

Lydmæssigt er der ikke så meget at ligge fingeren på, masser af fuzz, phaser og wha. Mener dog at vokalen til tider var for lav. Så absolut en super koncert som kun kan anbefales til dem som får chancen for at se dem live.

Så altså 4 ud af 5 stjerner herfra.

Steff A.