Midwinter Meltdown 2018 – Turbinen Randers – anmeldelse

I lørdags blev der endnu engang afholdt Midwinter Meltdown i Randers.
Et super stærkt line up skulle sørge for at de besøgende metalheads ville gå derfra om natten med ømme og smadrede nakkemuskler.
Det var et line up bestående af Fears Unfolding, Ghost Iris, LIVLØS, Embryo, The SixPounder, samt ingen ringere en belgiske Evil Invaders.
Jeg vil starte med at sige, at aftenen blev som håbet…. Super fed, voldsom og spækket med lækre højdepunkter. Og så var lyden på aftenen i et godt pakket Turbinen helt fantastisk.

Fears Unfolding
Første band på scenen var Fears Unfolding fra Aalborg… Det var min anden koncert med disse gæve nordjyder, og det blev indtil videre også den bedste. Kvartetten var på fra start og virkede utrolig veloplagte. Der var en tonsersolid bund i deres musik, som er god gedigen heavy metal, med lidt melodisk henover. Og alligevel har de deres egen lyd, så man nærmest ikke vil være i tvivl om at det er Fears Unfolding der kommer ud af højtalerne, hvis man ellers ikke var klar over det.
Anerkendelsen for deres musik begynder da også at komme. De skal f.eks. være support ved en dobbelt headliner koncert med Defecto og Pyramaze der finder sted den 1. september på Forbrændingen.
Og med den koncert de præsterede i Randers i lørdags, er der dæleme noget at se frem til ved fremtidige koncerter.

Ghost Iris
Næste band på scenen var københavnske Ghost Iris. Metalcore er genren.
Det var et genreskifte der var til at føle på. Fra god gedigen heavy metal, blev vi nu blæst i smadder af Ghost Iris’s voldsomme tilgang til metalcore genren. Det var tungt, groovy, og til tider også en anelse melodisk. Publikum blev revet rundt, mens det, til tider lidt irriterende og skarpe lys fra nogle af bandets medbragte lyskegler blinkede forvirrende ud i hovedet på os under hele koncerten.
Ghost Iris leverede en intens og energifyldt koncert, som desværre i mine øre blev lidt for ensformig i musik og lys, tiltrods for at de kun spillede i 30min.

LIVLØS
LIVLØS har jeg også haft fornøjelsen at opleve et par gange. Koncerten i lørdags, vil for mig indtil videre stå som den bedste.
De var voldsomt på lige fra start. Deres dødsmetal er rå, voldsom, og til tider på nippet til lidt brutalt… Men de formår stadig at udstråle en fantastisk spilleglæde, der i den grad smitter udover scenekanten…. Og hvem siger ikke at man kan spille dødsmetal med glæde og smil på læben 🙂
Den allerede meget brugte floskel omkring LIVLØS, er at de i den grad sørger for at publikum IKKE bare står livløse hen. Der var både crowdsurfing og moshpits under koncerten.
LIVLØS var virkelig et af aftenens helt store højdepunkter. Fortsætter de stilen, varer det ikke længe før de indtager de udenlandske scener.

Embryo
By’s børnene fra Embryo sørgede for stilskifte, og temposkifte.
Her har vi at gøre med den gode bundsolide hardrock, tilsat et godt arsenal af Stoner, og et lille drys heavy metal.
Jeg oplevede Embryo for nogle år tilbage, og havde ud fra den oplevelse ikke de store forventninger til dem denne aften. Det skal ikke lyde negativt, men det jeg oplevede dengang, var ikke noget der ligefrem blæste mig omkuld. Det var meget, hvad skal man sige…. let fordøjeligt.
Men…. Og her kommer det store MEN…. I lørdags var de faktisk rigtig fede. Jeg elsker hardrock. Og kan man tilsætte lidt stoner OG heavy metal uden at det bliver noget bras, har man vundet i min optik. Og det har Embryo. De formår at gøre det hele, og de gør det sgu godt. Det er meget tydeligt at de er vokset med opgaven siden jeg hørte dem for nogle år tilbage.
Denne aften fik jeg i hvertfald smagt på hvad Embryo er i dag… Og dem skal jeg bestemt høre mere til.
De fik i den grad også publikum med denne lørdag i Randers.

The Sixpounder
Så var det tid til aftenens første udenlandske navn. Det var Polske The Sixpounder der kom med deres fortolkning af genren metalcore.
The Sixpounder havde jeg ikke hørt før de gik på scenen i Randers. Og tiltrods for deres meget professionelle lyd, atittude og optræden, så er det nok ikke nogen jeg vil komme til at høre meget mere til.
I mit hovede er metalcore en svær gren i metaluniverset at begive sig ind på… Har du ikke noget helt ekstraordinært at smide ned i suppen, bliver den hurtig kedelig og ensartet. Og det synes jeg var tilfældet med The Sixpounder. Det blev hurtigt for trivielt, tiltrods for den fede lyd. Da de endelig forsøgte at smide lidt krydderi på, blev det med en nærmest sjæler lign intro til et nummer, med skønsang, og “let-me-see-your-én-gangs-lighters” moment. For derefter at slå over i metalcore igen…. Det fungerede sgu ikke.
Sorry to say, The Sixpounder var i mine øjne og øre, aftenens fuser.

Evil Invaders
Det sidste band for aftenen var belgiske Evil Invaders.
Til trods for at de er et ungt band, så spiller de den voldsomt hurtige thrash metal med stor professionalisme og ikke mindst brutalitet som en flok garvede rotter.
Publikum var lige fra start der hvor Evil Invaders ville have dem. Frontmand og sanger Joe, havde en agressivitet i sin tilgang til både musik, show og publikum som jeg aldrig har oplevet før. Det var både skræmmende og medrivende på én gang. Han var her, der og alle vejene med hans stirrende blik mod publikum, for at se om de nu også var på… Og var de ikke det, skulle de nok få et prik i sækken med hans guitar.
Jeg må da også lige med det samme rose hans vokal… Han synger faktisk pisse godt, og han kan gå op i det helt høje falset, som f.eks. en Hr. Halford.
Evil Invaders leverede speed thrash til UG, og de leverede et voldsomt energisk show som sjældent er set.
En kæmpe positiv oplevelse var de, dog en smule skræmmende i atittuden, hvis man ikke lige er vandt til den voldsomme tilgang til thrash genren…… Men halloooooo….. Var det her ikke bare vaske ÆGTE thrash?? Vurder det selv næste gang.
De kommer da også til Danmark igen. Det sker når de tager til vestjylland og søndersmarde Heavy Agger til maj.

Opsurmeringen på dette års Midwinter Metldown må være at det var en pisse fed aften, hvor de store højdepunkter var LIVLØS og Evil Invaders. Men også Embryo og Fears Unfolding leverede et par rigtig fede koncerter.
Vi ses næste år, når vinteren igen totalsmelter i Randers.