Interview med Nicklas Sonne / DEFECTO

2017 var på mange måder et gennembrudets år for det danske band DEFECTO.
Vi har derfor taget pulsen på bandet, og snakket med stifter og frontmand Nicklas Sonne. Vi ville gerne have hans syn på hvad de har nået, og hvor de er på vej hen, som et succesfuldt band.
Herunder kan I læse vores 8 skud til Nicklas.

1. Man kan vel roligt sige at det har været et fint DEFECTO-år. I har varmet op for Metallica og Rammstein, været et smut i Japan, samt udgivet et anmelderrost album.
Kan du sætte nogle ord på hvordan det sidste årstid har været for DEFECTO??
“Det sidste års tid, har været et år på vej længere op af trappen mod en potentiel karriere som band. Et år hvor vi har givet alt vi har, i håb om at blive set og hørt mere på positiv vis. Det har været vores mest travle år hidtil – uden tvivl.”

2. Hvilke oplevelser vil I fremhæve som pissefede?? Og eventuelt hvilke oplevelser var mere øv end forventet??
“Den fedeste oplevelse vil uden tvivl, og nok i en god sjat tid fremad, være at supporte Metallica i Royal Arena. At åbne en scene for vores allesammens rock-helte, og så endda i en ny Arena og på en scene placeret i midten, var en ubeskrivelig fantastisk oplevelse.
Herefter har vi også supportet for Rammstein, som også var fuldstændig vanvittigt. Det at gå ud på Europas største scene og slå første akkord an, for 35.000 mennesker, var sindssygt uden lige.
Vi havde også en rigtig succesfuld release fest, hvor vi virkelig fik bekræftet, hvor dedikerede vores fans er. Der var proppet på spillestedet High Voltage. Folk hyggede sig og vi havde alle en fest i vores fejring af udgivelsen.”

3. Hvordan er jeres syn på den danske metalscene anno 2017?? Her tænker vi både på kvaliteten af hvad der kommer frem, og det danske publikum, samt spillestederne rundt i landet.
Der er meget djent og growl/screaming. Der er meget fokus på bare at lave ond musik, mens fokuset falder på, at skrive en egentlig god sang.
Vi er meget positive omkring fremmødet til vores shows i 2017 . Vi har haft næsten fulde huse til alle vores shows (100 – 250 mennesker) og det har vi været rigtig glade for.
Det svære er, at lokke folk op af sofaerne, når de ikke rigtig kender musikken i forvejen. Det virker som om at folk mest af alt, ikke er så interesseret i at lære ny musik at kende, ligesom de f.eks er i Tyskland, Sverige mv.
Heldigvis bliver det bedre og bedre i takt med, at man leverer varen og flere og flere høre ens musik fra enten deres venner, fra nettet, i radioen eller at de bliver tvunget med til et show.
Spillestederne i landet er vi mest af alt positive over. De tager godt imod os, er søde og rare og der er som regel styr på tingene. Desværre er det ikke alle spillestederne der følger de spillende bands riders hvad angår simple ting som sodavand osv, det er lidt en skam.

4. NEMESIS er et meget stort opsat projekt. Bombastisk lydbillede, og storladne metalsange. Hvad var jeres ide med dette album?? Hvad var tankerne bag, og nåede I det mål i gerne ville med NEMESIS??
I Defecto har vi den vision, at vi gerne vil inkorporere en masse forskellige elementer og genre. Vi vil ikke begrænse os til en enkelt genre, men gerne have lov til, at udfolde os i alle de områder vi ønsker.
Hele idéen er, at vi mens vi stadig skriver “den god sang”, pleaser vores egne smage indenfor metallens diversiteter. Vi blander det progressive hvor vi leger med sjove taktarter, samt laver en masse teknisk gejl og gøgl. Så ligger vi kæmpe symfoni orkestre på, fordi vi elsker det symfoniske og godt kan lide store filmscores og klassisk musik. Vi smider noget thrash ind hist og her, fordi vi elsker thrash, og så smider vi lidt growls ind, fordi det lyder fucking ondt og det kan vi også godt lide, og så selvfølgelig lidt rock n roll.
Vi synes selv, at ved at vi gør dette, så danner vi lidt vores egen unikke genre. Men i sidste ende er det kun fordi, vi gør det vi selv elsker uden at gå på kompromis.
Vi har bestemt opnået det med Nemesis, vi gerne ville og vi er selv tilfredse med, hvad det er blevet til.

5. I skal jo på turne i det nye år… Hvad er jeres planer generelt for 2018?? Er der forventninger I håber at få indfriet??
Vi tager på turné i 2018 ja. Vi har allerede omkring 30 shows planlagt (inklusive turné med Persefone). Derudover har vi 10 headline shows, alt i forbindelse med udgivelsen af Nemesis. Vi forventer der kommer flere shows og forventer også en tour til efteråret.
Vi har ingen forventninger andet end at vi håber at nå ud til endnu flere mennesker end vi allerede er. Og så skal vi jo også have indspillet album 3. 🙂

6. Ses vi på nogle af de danske metalfestivaler i det nye år?? Får I tid til at besøge nogle af disse, enten med DEFECTO, eller blot jer i “civile” udgaver??
Der bliver meget snart offentliggjort lidt hyggeligt mht en festival i Danmark, men indtil videre bliver dette kun til én.

7. Hvad er drømmen/ambitionen for DEFECTO?? Hvor ser I jer om få år?? Er der nogle scener i drømmer om at betræde??
Drømmen med projektet er, at nå det helt store. Vi vil det her, vi er her for det her, vi dør for det her.
Vi vil gerne stå på de største scener og festivaler (Download, Sweden Rock, Wacken, Rock Am Ring) osv., vi stopper aldrig med at forsøge, at nå dertil.
Om få år ser vi os selv på vores egen headliner tour, med support bands. Det er vores mål at opnå dette indenfor de næste 2 – 3 år.

8. Hvis I selv kunne vælge frit på alle hylder, hvilket band ville så være drømmebandet at tage på turne med??
Metallica, Metallica, Metallica. Herudover Volbeat, Dream Theater og Symphony X. Det kunne være fedt.

Vi siger kæmpe tak til Nicklas Sonne for dette interview, og så ser vi ellers frem til at følge DEFECTO i 2018.