Anmeldelser juli-august-september 2024

Aposento – Dødsmetal

Så er du til den tunge og aggressive form for dødsmetal, ja, så er dette album lige noget for dig – så hvad venter du på? Få det sat på – og skru op!

Klik på cover for anmeldelse

Aposento – No Safe Heaven

Ireful – Thrash

Så er du til thrash, der tydeligt trækker tråde til den gode old school thrash, så er det helt sikkert at dette album vil være noget for dig – smid det på – og skru op – og nyd det!

Klik på cover for anmeldelse

Ireful – Agents Of Doom

Against Evil – Heavy Metal

Er du til den gode heavy metal? I den lidt tungere ende? Ja, så er dette album helt sikkert noget for dig – smæk det på – skru op – og nyd det!

Klik på cover for anmeldelse

Against Evil – Give ‘Em Hell

Kryptos – Heavy Metal

Så er du til den gode heavy metal – med masser af referencer til fortidens store meritter – så er dette helt sikkert et album for dig – og skulle du kende Kryptos på forhånd, ja, så er det en ren no-brainer.

Klik på cover for anmeldelse

Kryptos – Decimator

Requim’s Embrace – symfonisk power metal

Så er du til symfonisk power metal, så skal du helt sikkert give denne udgivelse en lytter – det vil du ikke fortryde.

Klik på cover for anmeldelse

Requim’s Embrace – Nightmares And Fairytales

Wallop – Heavy Metal / Speed Metal

Alt i alt et stærkt album, der skriger på heavy/speed metal på den helt fede måde – og man kan tydeligt høre at bandet har finpudset deres lyd over flere år – og det hårde arbejde og dedikation bærer fint fugt med dette fine album, der anbefales til alle, der er til old school heavy metal.

Klik på cover for anmeldelse

Wallop – Hell On Wheels

Axxis – Melodisk Heavy Metal

Alt i alt er “Coming Home” et album, der tager dig fint igennem nogle fine heavy metal numre – og kender man bandet i forvejen er det nemt at tage dette album med i bunken af fine udgivelser – og kender man ikke bandet på forhånd, ja, så kan man stige på her.

Klik på cover for anmeldelse

Axxis – Coming Home

Blood Feast – Thrash

Så dette album er klart til dig, der er til old school thrash af den helt rigtige slags – og kender du Blood Feast på forhånd, ja, så er vi ude i en ren “no brainer” – sæt albummet på, skru op og nyd det!

Klik på cover for anmeldelse

Blood Feast – Infinite Revolution

Crystal Viper – NWOBHM / Power Metal

Så er man til god gammeldags heavy metal – måske især NWOBHM – ja, så er dette album lige noget for dig – og kender man Crystal Viper på forhånd, ja, så er vi ude i en ren “no brainer” – få fundet albummet frem, sæt det på, skru op og nyd musikken.

Klik på cover for anmeldelse

Crystal Viper – The Silver Key

Disloyal – Dødsmetal

Så er du til dødsmetal på den helt rigtige måde, så er dette helt sikkert et album, som du skal give en lytter – der så formentlig bliver til mange flere.

Klik på cover for anmeldelse

Disloyal – Divine Miasmata

Legions Of The Night – Power Metal

Så som tidligere nævnt, så er albummet for folk der kender Legions Of The Night på forhånd – men det er også for alle, der er til den gode power metal – et stærkt album.

Klik på cover for anmeldelse

Legions Of The Night – Darkness

Turbo – Heavy Metal

Så er du til den gode heavy metal – med lidt referencer til både thrash og den klassiske NWOBHM stil – ja, så skal du helt sikkert give dette album en chance – det vil du ikke fortryde.

Klik på cover for anmeldelse

Turbo – Broke & Ugly

Blacklist – Thrash

Kender du ikke Blacklist på forhånd, så kan du sagtens stige på her, hvis du er til thrash med flere facetter – og kender du bandet på forhånd, så er det en ren “No-brainer” – og du skal bare fortsætte med at høre dem.

Klik på cover for anmeldelse

Blacklist – With Murderous Intent

Acid Mass – Thrash

Så er du til thrash på den old school måde, ja, så er Acid Mass helt klart noget for dig – at man så i tilgift får lidt mere – på den fede måde, ja, det er jo bare en bonus.

Klik på cover for anmeldelse

Acid Mass – Worship

Archon – Deathcore

Så er du til Deathcore, ja, så er denne EP lige noget for dig – Archon giver os det helt rigtige lydbillede på hvor fedt dansk deathcore kan lyde i 2024 – og at det så er gæster med fra Sansera, Unseen Faith og HateSphere, ja, det gør det ikke mindre spændende.

Klik på cover for anmeldelse

Arhcon – Requiem (EP)

A Night In Texas – Deathcore

Så er du til deathcore på den helt rigtige måde, hvor der ikke er gået på kompromis med noget, ja, så er dette lige albummet for dig.

Klik på cover for anmeldelse

A Night In Texas – Digital Apocalypse

Painted Scars – Heavy Rock / Heavy Metal

Painted Scars er til alle, der kan lide god heavy rock / Heavy Metal – med klare referencer til noget, der kunne være fra Slash, Airborne eller Halestorm – klar anbefaling herfra.

Klik på cover for anmeldelse

Painted Scars Kintsugi

Siamese – Metalcore

Så skal man have et af de bedste bud på dansk metalcore anno 2024, ja, så er dette albummet du skal give en chance – det vil du ikke fortryde.

Klik på cover for anmeldelse

Siamese – Elements

Silvera – Hardrock

Med “World Behind Doors” kommer Silvera med hele den pakke, som man godt kunne håbe på, da de var her med deres forrige album – og efter min bedste overbevisning er albummet klar til at tage dem videre til næste level – og det bliver spændende at følge den rejse – du kan stige med ved at give albummet en lytter – men jeg må advare dig – det er svært at stoppe efter første gennemlytning.

Klik på cover for anmeldelse

Silvera – World Behind Doors

Throwe & Sloevsind – Hardcore

2 stærke bud på dansk hardcore anno 2024 – så dette er splitalbum er et must for alle hardcore fans.

Klik på cover for anmeldelse

Throwe & Sloevsind – Splittelse

Alleviate – Metalcore

så er du til metalcore – eller bare noget nyt og spændende inden for metallen, så skal du klart give dette album en chance.

Klik på cover for anmeldelse

Alleviate – DMNS

Blitzkrieg – Heavy Metal

På nogle måder kunne man godt argumentere for at dette er et album, der vil kunne måle sig med nogle af de bedste fra bandets bagkatalog – og det ville da være kærkomment, hvis bandet fandt en vej forbi Danmark, så man kunne opleve bandet live.

Klik på cover for anmeldelse

Blitzkrieg – Blitzkrieg

Fabulæ Dramatis – Proggresiv Metal

Er man til den progressive metal – udført på et højt niveau, af et band der spiller rigtig fint sammen, ja, så er dette helt sikkert et album for jer.

Klik på cover for anmeldelse

Fabulæ Dramatis – Violenta

Mite – Hardcore

der har masser af dybe tunge riffs og en vokal, der kommer med masser af pondus og bare passer perfekt sammen med musikken – men lyden oplever du bedst ved at høre albummet – så skynd dig at få det smidt på og gør dig klar til at blive blæst bagover.

Klik på cover for anmeldelse

Mite – Trials Of Man

Paganizer – Dødsmetal

Paganizer stadigvæk leverer god old school dødsmetal med et moderne touch – der er både halsbrækkende hurtige passager og alt knusende passager til andre tider – det hele omkranset af den mørke, onde atmosfære – dødsmetal leveret på den helt rigtige måde.

Klik på cover for anmeldelse

Paganizer – Forest of Shub Niggurath (EP)

Krilloan – Power Metal

Så er du til power metal med strejf af noget speed metal her og der – mikset sammen med stærk historiefortælling og gode melodier – ja, så er dette album lige noget for dig.

Klik på cover for anmeldelse

Krilloan – Return Of The Heralds

Antvmny – Folk Metal

Så er du til folk metal, så er der ikke den store betænkningstid her – det er bare at hoppe på – og er du måske ikke 100% til den genre, så er der en meget god mulighed, for at få hørt det her, hvor der også er lidt velkendte elementer fra andre genrer.

Klik på cover for anmeldelse

Antvmny – In The Dark Woods

Vision Divine – Progressiv Power Metal

Så er du til power metal med en flok musikere, der leverer på den høje klinge, så skal du helt sikkert give dette album en afspilning – og denne bliver så helt sikkert til flere.

Klik på cover for anmeldelse

Vision Divine – Blood And Angels’ Tears

Breakdown – Thrash

Er du til god thrash med fart over feltet – ja, så er dette lige en EP for dig.

Klik på cover for anmeldelse

Breakdown – Divide And Konquer

Slet Det – Alternativ Metal

hvis du er til god dansksproget metal musik, hvor man ikke er bange for at tage det bedste fra flere steder på metal spektret og mikse det sammen til noget rigtig godt – så er dette album lige noget for dig.

Klik på cover for anmeldelse

Slet Det – Sorg og Vrede

Thorium – Dødsmetal

Så kender du Thorium på forhånd, ja, så er det meget nemt også at blive glad for dette album – det kalder hurtigt på mere end en enkelt afspilning – og kender du ikke Thorium på forhånd, så skal du klart give dette album en chance hvis du er til dødsmetal, hvor vi, som nævnt, får en fantastisk omgang Old school på en ny måde – og sørg for at afsætte ekstra tid, for det er slet ikke nok med kun en enkelt afspilning af albummet.

Klik på cover for anmeldelse

Thorium – The Bastard

Enemies Everywhere – Deathcore

Så dette er en rigtig god EP – og herfra håber vi da på at dette snart bliver vekslet til et fuldlængde album – for her er der tale om et rigtig spændende take på hvad deathcore 2024 er.

Klik på cover for anmeldelse

Enemies Everywhere – Endless Discord

A Killer’s Confession – Nu-Metal

Så er du til den der nu-metal (der jo også ofte bliver til noget alternativt metal) med masser af saft og kraft – hvor der ikke levnes megen tid til at trække vejret, ja, så er dette helt sikkert et album for dig.

Klik på cover for anmeldelse

A Killer’s Confession – Victim 1

Compilation – Alt godt blandet

En samling af bands fra så forskellige lande som USA, Luxemburg, Østrig, England, Indien, Tyskland, Iran, Italien, Ecuador og Schweiz – der genremæssigt spreder sig over en bred pallette udover Heavy Metal, Power Metal, Thrash Metal, Doom Metal og Black Metal.
Denne compilation er en fin indikator på hvad der sker lige under overfladen flere steder på metalscenen.

Klik på cover for anmeldelse

Metal Message – IX – Iron Prophecy

Chaosbay – Progressiv Metal

Albummet er klart anbefalelsesværdigt hvis du kender Chaosbay på forhånd – ja, i så fald er det en ren “No brainer” – kender du derimod ikke bandet på forhånd, så er det et album for dig, hvis du er til den progressive ende af metalcore, der mikses fint med en noget både noget fint og fornemt og nogle enormt catchy elementer.

Klik på cover for anmeldelse

Chaosbay – Are You Afraid

Crypt Crawler – Dødsmetal

Så vi har med et dødsmetal album af høj kvalitet at gøre – og albummet anbefales til alle, der har hang til den gode dødsmetal – egentlig både dem der er til den mere old-school del – men også dem, der gerne vil have en lidt mere moderne tilgang, for Crypt Crawler leverer begge dele på dette album.

Klik på cover for anmeldelse

Crypt Crawler – The Immortal Realm

Mass Disorder – Thrash

EP’en her anbefales alle, der er til den gode thrash, der både har vildskab – men også styring i vildskaben.

Klik på cover for anmeldelse

Mass Disorder – Hupokrisis

Crobot – Hardrock / Stoner

Så er du til den gode hard rock – med referencer til noget metal hist og her, ja, så skal du helt sikkert give dette album en lytter eller flere – det kan det sagtens tåle – og sørg for at få skruet godt op – det fortjener det.

Klik på cover for anmeldelse

Crobot – Obsidian

Insurrection – Dødsmetal

Så er du til dødsmetal, med lidt thrashy tendenser her og der – og nogle referencer til noget old school dødsmetal, ja, så er dette album lige noget for dig.

Klik på cover for anmeldelse

Insurrection – Obsolescence

Mechanix – Thrash

EP’en er en fin omgang thrash – med lidt referencer til den teutoniske del af thrashen – men den del går man som regelt heller ikke helt galt i byen med – og så håber vi at den er en forløber for et fuldlængde album – for det gad vi faktisk godt have fra disse herrer.

Klik på cover for anmeldelse

Mechanix – Architects Of Chaos

/ Hildebrandt & Fravn