Næstved Metalfest – Optakt med Avarice

Foto: Rune Asak

Klar til at give den gas!!

Lige om lidt slås portene til Næstved Metalfest op – og derfor har vi taget fat i en række af de bands, der spiller på festivalen, for lige at lodde stemningen og tjekke dagsformen ud.

Her er det Avarice, som vi smidt en flok spørgsmål efter – spørgsmålene er besvaret af bandet i fællesskab.

 Metaltone: Kendte I til Næstved metal fest på forhånd?

Avarice: Ja, men vi har faktisk aldrig deltaget. Vores bassist havde billet på et tidspunkt, men festivalen blev desværre aflyst pga. corona. Vi har til gengæld hørt, at det er en pissefed festival, og vi glæder os meget til at spille. Og det er i øvrigt super sejt, at det er open air.

Metaltone: Jeres debutalbum, “Avarice”, er jo fra sidste år – så bliver det primært fra dette album at I giver os et show? Eller har I fundet noget spændende at fylde op med?

Avarice: Til denne koncert kommer vi primært til at spille sange fra albummet, ja. Og vi glæder os helt vildt til at flere folk skal høre pladen live – for den er vi i al ydmyghed ret stolte af. Men mon ikke, at der også bliver plads til en gammel AVARICE-banger. Vores nye sange – og dem skal I virkelig glæde jer til – gemmer vi til, at vi er tættere på plade nummer to. 

Metaltone: Når vi nu berørte album – så er det jo nærliggende lige at høre “Hvornår kommer der nyt fra jer?” Og kunne I måske finde på at lufte nye numre for os i Næstved?

Avarice: Forleden havde vi en skrive-weekend, hvor vi barrikaderede os i et sommerhus på Djursland, og det plejer der at komme nogle gode ting ud af i AVARICE-regi. Her samlede vi op på forskellige skitser, og flere sange begyndte at tage form. Så plade to er i den grad i proces – og som sagt: Den skal I glæde jer til.

Metaltone: Hvis der nu skulle sidde nogen derude, der ikke kender til jer på forhånd, kan I så lige sætte et par ord på, hvem I er – og hvorfor man skal komme og høre jer?

Avarice: Vi er nok – som vi vist har sagt før – et ’non bullshit’-band. For os handler det om, at det ganske enkelt skal lyde fedt. Ikke så meget pis. Det skal være hurtigt, tungt og svedigt musik – men stadig catchy. Hvis man godt kan lide kompromisløs aggressivitet, der når ud over scenekanten, så skal man komme og se AVARICE på Næstved! Og mon ikke som altid, der kommer godt gang i pitten og crowd-surferne!

Metaltone: Kan I også komme med 3 numre, der giver et billede af hvem I er – og hvorfor vælger I lige netop de numre?

Avarice: Vi kommer nok ikke udenom “Between the Trenches”, der også var første single til pladen – og faktisk det første nummer, vi skrev til pladen. Der er power på lige fra start til slut, og den viser ret meget, hvad AVARICE handler om.

Så er der også “Blood Turns Black”, som på mange måder er et atypisk AVARICE-nummer, primært på grund af visse stykker med vokalen, og så alligevel ikke.  Den rummer både noget dystert, men også noget catchy.

Sidst, men ikke mindst, er der “Mortal Coil” fra vores comeback-EP. Det var en af de første sange, vi skrev, efter vi besluttede os for at starte bandet op igen efter 13 års pause. “To die to sleep” så at sige 😉 Så den sang betyder også meget for os. Og den indkapsler også meget godt, hvad AVARICE handler om.

Foto: Rune Asak

Metaltone: Når folk nu har hørt jer til koncerten, hvor kan man så finde jer efterfølgende, hvis man skal have styr på high fives, selfies eller skål?

Avarice: Vi kan godt lide at være i sync med vores publikum under koncerter, og der er også tit folk, der stagediver og giver den gas under vores koncerter. Det er så pisse fedt, og det er den energi, vi gør det her for!  Vi bliver tit hængende en god tid efter en koncert, og der er ikke noget, vi elsker mere, end når vi møder folk efter en koncert – ikke mindst, hvis de har haft en god oplevelse. Så folk er mere end velkomne til både high fives, selfies eller skål med os. Det sætter vi stor pris på. 

Metaltone: Skal I selv være festivalgængere før og/eller efter jeres egen optræden? Og er der andre bands på plakaten, som I vil anbefale os andre at opleve, når nu vi har chancen?

Avarice: Der er i hvert fald nogle af os, der bliver. Andre skal hjem og passe deres børn. Det danske line-up er ret vildt i år, så der er rigtigt mange bands, vi vil prioritere der (med tillæg af hovednavnene, naturligvis). Særligt glæder vi os til at se Thus, der fuldt fortjent vandt Wacken Metal Battle. De er helt vildt fede. Og det tæller ikke ned, at de er fra Smilets By.

Metaltone: Når så I er færdige i Næstved – og folk ikke kan få nok af jer – hvornår er der så chancen for at opleve jer igen?

Avarice: Vi skal faktisk spille en koncert med bl.a.  førnævnte Thus d. 16. november på Studenterhuset i København. Men vi vil hjertens gerne spille mere, så kære bookere og spillesteder – I rækker bare ud!

Metaltone: Har I afsluttende nogle bevingede ord til de folk, der sidder derude og læser med?

Avarice: Vi vil virkelig gerne takke alle dem, der går op i og støtter AVARICE. Det betyder alt for os. Tak!

Tekst: Martin Hildebrandt

Foto: Rune Asak

Facebook:

Avarice: AvariceDK

Dem de nævner:

Thus: thusbandofficial