Næstved Metalfest – Optakt med Blazing Eternity

Foto: Maiken Kildegaard

Det bliver fedt i Næstved!!

Lige om lidt slås portene til Næstved Metalfest op – og derfor har vi taget fat i en række af de bands, der spiller på festivalen, for lige at lodde stemningen og tjekke dagsformen ud.

Her er det Blazing Eternity, som vi smidt en flok spørgsmål efter – spørgsmålene er besvaret af Peter Mesnickow (vokal).

Metaltone: Kendte I til Næstved metal fest på forhånd?

Blazing Eternity: Ja, absolut. Jeg har selv DJ’et der de seneste 3 år, og gør det igen i år. Og flere af de andre har også været forbi et par år for at høre Paradise Lost, Candlemass osv. Det er en super hyggelig festival, der har en god størrelse og ikke er alt for stor – men heller ikke er total undergrund”.

Metaltone: Jeres seneste album, “A Certain End of Everything” er jo fra i år – så bliver det primært fra dette album at I giver os et show? Eller bliver det mere en omgang “Greatest Hits”?

Blazing Eternity: Det vil vi ikke afsløre for meget om, men selvfølgelig er der et vist fokus på det nye album. Men der skal nok blive plads til noget ældre materiale også. Men man har jo altid begrænset spilletid på en festival, så der vil sikkert altid være folk der ikke lige får deres yndlingsnummer at høre.

Metaltone: Hvis der nu skulle sidde nogen derude, der ikke kender til jer på forhånd, kan I så lige sætte et par ord på, hvem I er – og hvorfor man skal komme og høre jer?

Blazing Eternity: Der er helt sikkert nogen derude, der ikke kender os, he he. Vi har en lang historie som band der går tilbage til 1993, med diverse udgivelser – bl.a. et par albums på hæderkronede Prophecy Productions, optræden på Roskilde Festival, tours i udlandet, koncerter med Satyricon, Borknagar etc. Det hele løb dog stille ud i sandet omkring 2004, men vi blev genforenet til 4 koncerter i 2011/12, bl.a. på Metal Magic og den store tyske festival Wave Gotik Treffen. Men det nye album er vores første siden 2003, så der er nye generationer af metalfans der ikke aner hvem vi er. Musikalsk er vi nu om dage henne i en form for gothic doom metal, selvom den betegnelse ikke er helt fyldestgørende. Det er melankolsk, stemningsfyldt, melodisk og tungt, men det tidligere materiale har også flirtet med både atmosfærisk black metal og melankolsk goth rock. Vi har fået særdeles overvældende gode anmeldelser for det nye album, og vores seneste koncert på Metal Magic har vi simpelthen fået så rørende mange rosende ord for, så jeg håber vi kan leve op til det i Næstved.

Metaltone: Kan I også komme med 3 numre, der giver et billede af hvem I er – og hvorfor vælger I lige netop de numre?

Blazing Eternity: Det er lidt svært. Men hvis det skal være fra det nye album, tror jeg at vi vil fremhæve åbningsnummeret ”One Thousand Lights”, titelnummeret ”A Certain End Of Everything” og afslutningsnummeret ”The Bells”. De rammer meget godt ind hvor vi musikalsk befinder os nu på hver sin måde. Hvis man vil prøve nogle ældre numre, så ville jeg nok vælge ”Cover Me With Your Eyes” fra vores andet album ”A World To Drown In” (som er et lidt anderledes album fra vores side) og ”Concluding The Dive Of Centuries” fra det første album. Men mange elsker også et klassisk nummer som ”Dark Summernights Of Eternal Twilight” – så der er nok at tage af…

Metaltone: Når folk nu har hørt jer til koncerter, hvor kan man så finde jer efterfølgende, hvis man skal have styr på high fives, selfies eller skål?

Foto: Maiken Kildegaard

Blazing Eternity: Ha ha, det kommer an på så meget. Nogle gange skal der jo først slæbes og pakkes udstyr, og andre praktiske ting. Men før eller siden kan man da helt sikkert finde os ved merchboden eller ude blandt publikum – eller i baren!

Metaltone: Skal I selv være festivalgængere før og/eller efter jeres egen optræden? Og er der andre bands på plakaten, som I vil anbefale os andre at opleve, når nu vi har chancen?

Blazing Eternity: Ja, absolut. Jeg er ret sikker på at vi alle skal se Tiamat sammen et par timer efter vi har spillet. Et band vi alle holder meget af. Så det bliver meget specielt. Nogle af os skal da også se legendariske Satyricon sammen om lørdagen. Jeg har som nævnt også en rolle som en af DJ’erne på festivalen, så jeg er der alle tre dage, og ser bl.a. også frem til Withering Surface, Maceration, Necrophobic, og hvad jeg ellers håber at nå at se.

Metaltone: Når så I er færdige i Næstved – og folk ikke kan få nok af jer – hvornår er der så chancen for at opleve jer igen?

Blazing Eternity: Allerede i weekenden efter spiller vi i Tyskland på ProphecyFest, som er lige vores boldgade musikalsk. D. 27. september spiller vi på Rust i København, hvor vi har Altar Of Oblivion med som special guest. Det bliver et helt særligt show, eftersom vi spiller to sæt. Først hele det nye album fra ende til anden – og så et ekstra sæt med gamle klassikere. Det bliver nok kun den gang det sker på den måde. Og så har vi Odense Metalfest d. 26. oktober. Derefter er der en del i støbeskeen til 2025 i både ind- og udland.

Metaltone: Har I afsluttende nogle bevingede ord til de folk, der sidder derude og læser med?

Blazing Eternity: Hvis man er til melodisk, tung, melankolsk og stemningsmættet doom/gothic metal, vil vi da klart anbefale – og håbe – at folk slår vejen forbi vores show om fredagen på Næstved Metalfest. Og gerne giver vores nye album ”A Certain End Of Everything” et lyt. Mere højtravende ønsker har vi ikke lige nu. Jo, måske lige også at tjekke musikvideoen til titelnummeret ud på YouTube.

Tekst: Martin Hildebrandt

Foto: Maiken Kildegaard

Facebook:

Band: blazingeternity

Dem de nævner:

Tiamat: tiamat

Satyricon: SatyriconOfficial

Withering Surface: WitheringSurface

Maceration: maceration

Necrophobic: necrophobic.official