Næstved Metalfest – Optakt med Maceration

Foto: Anna Vibeke Johansson

Klar til at give Næstved en omgang oldschool dødsmetal!!

Lige om lidt slås portene til Næstved Metalfest op – og derfor har vi taget fat i en række af de bands, der spiller på festivalen, for lige at lodde stemningen og tjekke dagsformen ud.

Her er det Maceration, som vi smidt en flok spørgsmål efter – spørgsmålene er besvaret af Jacob (Guitar).

Metaltone: Kendte I til Næstved metal fest på forhånd?

Maceration: Ja, det er blevet en stærk spiller på det danske festival marked.

Metaltone: Jeres seneste album (comeback albummet kan vi vel godt kalde det…), “It Never Ends…” er jo fra 2022 – så bliver det primært fra dette album at I giver os et show? Eller har I fundet noget spændende at fylde setlisten ud med?

Maceration: Det bliver numre både fra vores debutalbum fra 1992 og fra “It Never Ends”. Måske der sniger sig noget nyt ind fra vores kommende album “Serpent Devourment” – man ved aldrig…

Metaltone: Når vi nu berørte album – så er det jo nærliggende lige at forhøre sig: “Hvornår kommer der nyt fra jer?” Og kunne I måske finde på at lufte nye numre for os i Næstved?

Maceration: Det kan godt være vi spiller noget nyt til NMF. Det nye album udkommer 31. januar. Det er færdigmixet og klar. Det er Dan Swanö der har mixet og mastered men denne gang er det vores faste sanger Jan Bergmann der har indspillet vokalen og jeg tør godt sige at det lyder helt fantastisk og mega brutalt.

Foto: Anna Vibeke Johansson

Metaltone: Hvis der nu skulle sidde nogen derude, der ikke kender til jer på forhånd, kan I så lige sætte et par ord på, hvem I er – og hvorfor man skal komme og høre jer?

Maceration: Vi er old school death metal. Den gamle skole og vi var det første danske death metal band der udgav et album dengang i 1992, så hvis man kan lide fx Entombed, Grave, Dismember, Death, Autopsy, Benediction eller Massacre med nogle fede brutale omkvæd. så vil man elske Maceration. Uanset hvad så bliver der gang i den, så miss ikke vores show. Der blir budt op til intens headbanging.

Metaltone: Kan I også komme med 3 numre, der giver et billede af hvem I er – og hvorfor vælger I lige netop de numre?

Maceration: Det vil nok være fx “Pain and Pleasure” fra debuten. Et lidt typisk nummer fra dengang – ikke så hurtigt og med et godt genkendeligt sing along omkvæd. Et nyere nummer som “Engulfed in Agony” er hurtigt og energifyldt og karakteriserer måske mere det nye, genopståede Maceration og det samme kan man sige om “Lost In Depravity” der har et mere melodisk mainriff.

Metaltone: Når folk nu har hørt jer til koncerten, hvor kan man så finde jer efterfølgende, hvis man skal have styr på high fives, selfies eller skål?

Maceration: Så finder man os på pladsen! Vi bliver for vi skal jo se Satyricon, Necrophobic, Asinhell, Demonical osv. kom endelig hen og sig hej! Vi har også nye t-shirts, patches og sticker med i merchboden!

Metaltone: Skal I selv være festivalgængere før og/eller efter jeres egen optræden? Og er der andre bands på plakaten, som I vil anbefale os andre at opleve, når nu vi har chancen?

Maceration: Som nævnt, så glæder jeg mig personligt mest til Satyricon. Men der er virkelig mange fede navne den dag.

Metaltone: Når så I er færdige i Næstved – og folk ikke kan få nok af jer – hvornår er der så chancen for at opleve jer igen?

Maceration: Så skal man selvfølgelig købe billet til Odense Metalfest 25/26. oktober hvor vi spiller med en sindssygt vild Line up af fede bands. Det bliver virkelig en festival man ikke skal gå glip af. Og fra 31 januar tager vi rundt i DK og også lidt i udlandet og spiller, så der kan man også fange os.

Metaltone: Har I afsluttende nogle bevingede ord til de folk, der sidder derude og læser med?

Maceration: Kom og mød os til koncerterne – vi glæder os til at vores nye album udkommer og til reaktionerne – så hold øje med de første singler engang i efteråret og køb albummet når det udkommer.

Tekst: Martin Hildebrandt

Foto:  Anna Vibeke Johansson

Facebook:

Maceration: maceration

Dem de nævner:

Satyricon: SatyriconOfficial

Necrophobic: necrophobic.official

Asinhell: AsinhellMusic

Demonical:  Demonicalofficial