Næstved Metalfest – optakt med THUS

Pressefoto

Substitutterne er klar til at holde en fest!

Lige om lidt slås portene til Næstved Metalfest op – og derfor har vi taget fat i en række af de bands, der spiller på festivalen, for lige at lodde stemningen og tjekke dagsformen ud.

Her er det Thus, som vi smidt en flok spørgsmål efter – spørgsmålene er besvaret af Sebastian Skousgaard (bass/backing vokal).

Metaltone: Kendte I til Næstved metal fest på forhånd?

Thus: Helt sikkert! Vi følger alle meget med i, hvad der sker på den danske metal scene, og Næstved Metalfest er en af de store nye spillere på markedet. I år har de et helt fænomenalt program, og det er imponerende, hvor hurtigt festivalen har vokset sig så stor. Jeg  havde selv fornøjelsen af at besøge festivalen med mit andet band Chronicle for nogle år siden, og jeg glæder mig til at vende tilbage!

Metaltone: Nu kom I jo med på et afbud? (efter Bersærk meldte afbud) – Kan I hurtigt sætte lidt ord på, hvad det betyder at blive betænkt i sådan en situation?

Thus: Det er store sko at udfylde, og vi var både beærede og en lille smule overvældende, da Næstved Metalfest henvendte sig til os i sidste uge, mens vi væltede rundt på Wacken Open Air. Vi er et spritnyt band, der kun har spillet live i 6-7 måneder, så at få muligheden for at træde i stedet for så etableret et navn som Bersærk vidner om, at vi allerede har gjort et indtryk på metalscenen herhjemme. Det er virkelig stort for os, og vi vil gøre alt for at levere et hæsblæsende show, der lever op til forventningerne.

Metaltone: I har jo været lidt på alles læber de sidste par dage efter at I vandt Wacken Metal Battle – der vel kan betegnes som Europamesterskabet i metal musik – kan I lige tage os igennem, hvad det var der skete der – hvor vildt er det?

Thus: Vi kan stadig ikke helt forstå, hvad der egentlig skete på Wacken. Lande fra hele verden deltog i konkurrencen, og i alt spillede 30 Metal Battle-artister på festivalen dernede, hvor vi blev sendt af sted som det danske indslag. Det er nærmest en form for metal-Eurovision for upcoming bands, så man kan vel godt med et glimt i øjet kalde os en eller anden form for verdensmestre i dødsmetal.

Vi fik den vanvittige fornøjelse af at spille en (kort) koncert foran det største publikum, vi nogensinde har spillet for og tænkte egentligt, at det var præmie nok i sig selv.

Men til den efterfølgende prisuddeling blev vi simpelthen udråbt som vinderne af årets konkurrence som det første danske band nogensinde. Hvis man ser videoen på vores sociale medier fra ceremonien, kan man måske fornemme, at vi ikke aner, hvilket ben, vi skal stå på, for det var en fuldstændig vanvittig oplevelse.

Vores sociale medier eksploderede, vi fik en check på 5000 Euro stukket i hånden og et hav af sponsorgaver med hjem til Danmark. Vi har indtrykket af, at Wacken Metal Battle er den begivenhed, der for alvor har slået vores navn fast som en frembrusende artist på den danske og udenlandske scene.

Så tak til Søren Weiss og hele holdet bag Wacken Metal Battle – de gør et kæmpe stykke arbejde, og vi kan varmt anbefale andre bands at tilmelde sig konkurrencen, næste gang den finder sted i DK.

Pressefoto

Metaltone: Jeres debut EP, “The Terminal Condition of Existence” er jo fra i år – så bliver det primært fra dette album at I giver os et show? Eller har I fundet noget spændende at fylde setlisten med?

Thus: Det er primært vores EP, som vi kommer til at fokusere på – og det var også udelukkende sange fra den EP, som vi optrådte med på Wacken Open Air. Vi er et helt nyt band, og udgivelsen er kun et par måneder gammel, så de fem sange fra EP’en vil uden tvivl være at finde på sættet til Næstved Metalfest.

Metaltone: Når vi nu berørte album – så er det jo nærliggende lige at høre “Hvornår kommer der nyt fra jer?” – måske endda et fuldlængde? Og kunne I måske finde på at lufte nye numre for os i Næstved?

Thus: Vi arbejder på livet løs med at skrive sange til en kommende udgivelse, som vi regner med at have klar næste år. Men der er mange spændende planer på den front – både helt nye numre og alternative udgaver af numre, vi allerede har udgivet. Vores EP er kun 26 minutter lang, og vi spiller højst sandsynligt 40-45 minutter på Næstved Metalfest, så mon ikke der også er tid til 2-3 nye numre, som vil blive at finde på en kommende udgivelse?

Metaltone: Hvis der nu skulle sidde nogen derude, der ikke kender til jer på forhånd, kan I så lige sætte et par ord på, hvem I er – og hvorfor man skal komme og høre jer?

Thus: Vi er et progressivt og melodisk dødsmetal band med base i Aarhus, som har knoklet bag kulissen i flere år på at forfine vores udtryk og sangskrivning. Vi lancerede projektet sidste år og spillede vores første koncert i januar 2024, så vi er spritnye på den danske scene.

Vi prøver på at udfordre den danske metalscenen konventioner med progressive riffs, komplekse rytmer og melankolske melodier og er inspireret af bands som Revocation, Alluvial og The Black Dahlia Murder – med en dosis Gojira oven i hatten.

Bandet består af erfarne musikere, der spiller eller har spillet med bands som Chronicle, Mother of All, Polars Collide, Withering Surface, Defacing God, Statement og Livløs (live).

Vi er ambitiøse og har planer om at både indtage kongeriget og udlandet i de kommende år, hvilket vores sejr på Wacken var første spadestik til.

Metaltone: Kan I også komme med 3 numre, der giver et billede af hvem I er – og hvorfor vælger I lige netop de numre?

Thus: Vi kan fremhæve de tre numre, som vi spillede på Wacken – nemlig Inhale the Ash, Pacify the Parasite og Incorporeal. Det var de tre første numre, vi udgav som band, og vi mener, at de viser nogle forskellige aspekter af, hvad vi byder på. Hurtige moshpit-venlige stykker, progressiv sangskrivning og dynamisk brug af rene guitarer og skiftende taktarter. Af samme grund valgte vi de tre numre på Wacken, da de flyder godt sammen og viser vores alsidighed.

Metaltone: Når folk nu har hørt jer til koncerter, hvor kan man så finde jer efterfølgende, hvis man skal have styr på high fives, selfies eller skål?

Thus: I merchboden eller baren er et godt bud! Vi har flotte t-shirts, langærmede trøjer og arbejder på en vinyl-udgivelse af EP’en, så hvis folk har lyst til at sige dav og måske endda støtte os ved at købe en smule merch, så er det virkelig værdsat.

Vi prøver så vidt som muligt selv at stå i boden, når det kan lade sig gøre, da vi elsker at tale med publikum og høre deres reaktioner. Men til Næstved Metalfest skal vi nok også en tur på dansegulvet til Baest, Satyricon m.fl.

Metaltone: Skal I selv være festivalgængere før og/eller efter jeres egen optræden? Og er der andre bands på plakaten, som I vil anbefale os andre at opleve, når nu vi har chancen?

Thus: Det er lidt forskelligt – nogle i bandet skal til et bryllup samme weekend, mens andre regner med at blive hængende. Personligt er mit højdepunkt nok Necrophobic. De er et hamrende fedt liveband og udgav tidligere i år et særdeles vellykket album! Og derudover er det selvfølgelig for vanvittigt, at Næstved Metalfest har scoret selveste Satyricon – det bliver en fest! Sidst glæder jeg mig til at få mulighed for at se de garvede folk fra Asinhell, som jeg endnu ikke har hørt live.

Metaltone: Når så I er færdige i Næstved – og folk ikke kan få nok af jer – hvornår er der så chancen for at opleve jer igen?

Thus: Vi kommer rundt i alle afkroge af landet både til efteråret og starten af næste år, så uanset hvor man befinder sig i Danmark, skulle vi gerne komme forbi inden for nærmeste fremtid. Til efteråret glæder vi os især til at spille Copenhagen Metal Fest og Aalborg Metal Festival, der begge er fantastiske arrangementer, som står vores hjerte nært – men find os endelig på sociale medier og følg med derinde, for vi annoncerer både tours og flere festivaler ganske snart i både ind- og udland.

Metaltone: Har I afsluttende nogle bevingede ord til de folk, der sidder derude og læser med?

Thus: Kæmpe tak til alle, der har læst med så langt. Den respons og opbakning, vi har fået de seneste 6-7 måneder, kan dårligt beskrives med ord. Det er for vildt at se så mange mennesker til koncerterne, at så mange har set vores videoer, hørt vores musik og valgt at følge med i, hvad vi går og laver. Og også et kæmpe til jer fra Metaltone for at skrive om os!

Vi ses forhåbentligt til Næstved Metalfest – men ellers så bare vent:

“Thus er nemlig først lige begyndt!”

Tekst: Martin Hildebrandt

Foto: Thus

Facebook tags:

Thus: thusbandofficial

Dem de nævner:

Necrophobic: necrophobic.official

Satyricon: SatyriconOfficial

Asinhell: AsinhellMusic