Smukfest lørdag – Skullclub & D-A-D

Foto: fravn_photography

Lørdag skulle vi se på et par interessante koncerter. Koncerter der gerne skulle kilde i de rigtige rock og metal nerver. Vejret var smukt, skoven var smuk, og festivalen var smuk, og vi var klar. Vi taler selvfølgelig om Skullclub og D-A-D.

Kiefer Sutherland

Men inden Skullclub skulle starte en fest, var vi da lige forbi The Hood og se giraffen. Det var Kiefer Sutherland der var kommet forbi Dannevang med sit Rock n´ Blues band. Er I i tvivl om hvem han er, så se de gamle ikoniske westernfilm “Young Guns I & II”. Den yngre generation kan nok bedre kende ham fra tv serien “24 Timer”.

Foto: fravn_photography

Men fedt at se ham på en musikscene også. Manden har en super fed vokal, der passer fint til den omgang rigtig hyggelige og letfordøjelige Rock/Blues de spiller. Tjek det ud.

Skullclub

Men det vi var kommet til The Hood for, var selvfølgelig for at se Skullclub. Sidst vi så dem, var for et lille år siden, da de forvandlede fængselsgården på Jailbreak, til én stor pirat-danse-fest. Nu var det så publikummet i Bøgeskoven og Smukfest der skulle have tur. Men blot 10 minutter inden koncertstart var jeg en smule nervøs, da der var mødt skræmmende få mennesker op.

Men men men, da bandets intro startede, og den smukke kvinde, som en galionsfigur på piratskibet trådte frem med det store piratflag på scenen, var pladsen som forvandlet til et menneskehav. Og heldigvis var der også mange af de fremmødte der ved hvem Skullclub er, og kan synge med på deres tekster. Og jo længere vi kom ind i koncerten, fik både de garvede Skullclub publikummer og bandet, løftet den del af publikummet der ikke havde set dem før, så symbiosen mellem scene og publikum gik ud i et.

Foto: fravn_photography

Der blev skrålet med på sange som “Ama’r Halshug”, “Knæk Nak Skipper”, og “Se St. Pauli & Dø”. Og så fik vi – ikke en almindelig circle pit – nej, vi fik en “circle of Love & Hugs”, da frontmand Troels gik ud blandt publikum, og alle skulle circle og moshe ind i ét stort fælleskram. Fantastisk!! 🙂 Troels selv, var også senere ude og crowdsurfe over det frådende menneskehav. Det virkede som om han – ligesom jeg – var super positiv overrasket over hvor godt deres punk-pirat-metal (eller hvad fa’en man kalder genren), blev taget så godt imod af Smukfest publikummet.

Foto: fravn_photography

Og selvfølgelig – ingen pirat uden rom – så skulle der også deles ud af de dejlige alkoholiske dråber, da den tidligere nævnte kvindelige galionsfigur, samt en næsten lige så køn mandelig pendant, gik og hældte den guddommelige eliksir i halsen på folk.

Foto: fravn_photography

Alt i alt, var det en super dejlig, glad, underholdende, og veludført koncert som Skullclub gav os denne sene eftermiddag. Tak til Smukfest for denne booking, og tak til Skullclub!! Vi glæder os til næste gang vi skal se jer!!

D-A-D

Senere på aftenen var det så de gamle skønne rocker-drenge fra D-A-D der indtog Stjernescenen. Og der var sataneme fyldt op på pladsen. En del mennesker havde heldigvis valgt at hoppe herned til en 40 års jubilæums koncert med de danske rock-koryfæer, frem for Medina på Bøgescenen.

Og når setlisten startes ud med “Jihad” og “Isn’t That Wild”, så er stilen ligesom lagt til endnu en D-A-D koncert der vil huskes. Eller det havde jeg håbet i hvertfald.

Foto: fravn_photography

Koncerten peekede denne aften i starten. Og så syntes jeg desværre af momentum gik lidt ned. D-A-D har jeg set et utal af gange, og jeg har altid sagt at de præstere til perfektion hver gang. Desværre denne aften syntes jeg at den kørte lidt for ofte på autopilot, og det virkede lidt som “another day at the office”. Og det var sgu synd. For D-A-D ved vi alle, kan MEGET mere. Og til trods for denne ene smutter, så elsker jeg dem sgu stadig.

På setlisten var også de to nye singler de er kommet ud med, “1st, 2nd & 3rd” og “The Ghost”. Og der hvor koncerten fik kildet de helt rigtige steder hos mig, var da de for en stund vendte tilbage til den klassiske ko-rock tid, og spillede “Jonnie”, Call of the Wild”, samt “Jacki O'” fra deres debut album “Call of the Wild”. Straks var jeg hevet tilbage til teenage-værelset, og lugten af de sure sokker under sengen. Kæft det var fedt at høre disse numre live igen!!

Foto: fravn_photography

Og undskyld – nu skal jeg heller ikke lyde som en sur gammel mand (eller som en skør Treo 😉 ) Fordi selvom D-A-D ikke levere helt i top denne aften, så er de der, og deres bundniveau er heldigvis højt. Og de spiller jo røven ud af bukserne. Og med folkekære D-A-D klassikere som “Bad Craziness” og Sleeping My Day Away”, får folk hvad de vil have. Og I Bøgeskoven er det altid en fest. Og for sadan der skal skråles med. Love It!!

Og med et bagkatalog så stort at selv Kim Kardasian’s røv vil blive misundelig, skal ekstranumrene selvfølgelig – til dette 40 års jubilæum – bestå af “Evil Twin”, “Girl Nation”, “I Won’t Cut My Hair”, samt “It’s After Dark”.

Foto: fravn_photography

Er DU misundelig nu, over ikke at have været der, denne lune sommer aften, så kan jeg godt forstå dig. Selvom D-A-D er set en smule bedre, så var det en god koncert!!

/ Fravn