Søndagsfokus: Royal Deceit

Den 6. februar var en kold dag. Jeg begav os afsted mod Blue on Black i Stilling som huser bl.a. øvelokale for Royal Deceit.
Jeg blev taget imod af de 5 altid glade og imødekommende guttere fra bandet. Der var lidt køligt i lokalet vi skulle holde vores lille møde i. Men det glemte jeg hurtigt, da snakken kom igang, hvor de fortalte ivrigt med en glæde og entusiasme omkring projektet Royal Deceit, så man ikke er i tvivl om at det er dette de lever og ånder for.

Fundamentet for Royal deceit blev grundlagt i gymnasiet hvor Mathias (vokal) dyrkede noget reggae og samtidig spillede trommer.
Han faldt i snak med en gut der skilte sig ud fra mængden. Det var metal t-shirts der ramte Mathias øjne. Jesper (guitar) var knægten, og han og Mathias fandt hurtigt rytmen i både venskab og musik.
Bandet hed på dette tidspunkt “80 Days of Breaking”.
Der blev jammet, og hurtigt kom også Alexander (guitar) med. Til at starte med var det dog på bas.

Medlemmer kom til og faldt fra i bandet, mens vi kom frem til 2015, og bandet skiftede navn til Royal Deceit. På dette tidspunkt var reggae rytmerne for længst lagt på hylden, og metalcore genren blev dyrket intenst.
På et tidspunkt stod de og manglede en trommeslager. Her kom der kontakt til Simom (trommer), som de ville have til audition.
Han var så også den eneste de havde fået fat i, og for at han ikke skulle føle sig for sikker, havde de fået en af Mathias’ gode venner, Nicklas Lykke (LIVLØS) til at agere endnu en trommeslager der var til audition.
Hvad Simon ikke vidste, var at Nicklas dog overhovedet ikke kan spille trommer.
Simon fik tjansen, og de første rigtige koncertjobs var også en realitet.

I 2017 får Simon fat i Andreas (bas) til at spille bas, da Alexander gerne vil over på guitaren igen.
Det viser sig hurtigt at Andreas er en gevinst for bandet. Nu er det ikke kun Mathias der er en energibombe på scenen. Andreas er, ligesom Mathias den fødte entertainer, og han giver hurtigt ekstra liv til Royal Deceit’s live perfomance. Dette vækker også gnisten i Jesper og Alexander, som begynder at give slip på deres hæmninger.
Simon bag trommerne er også en energiudladning, men har bare svært ved at gøre noget ved det bag tønderne. Men her finder de på det stunt, som nærmest er blevet et varemærke for deres koncerter i dag.
Under koncerterne hopper Mathias altid om bag trommerne, og så bliver der ellers fyret tunge rytmer af mens Simon mosher rundt sammen med publikum.

Inspirationen til deres musik henter de forskellig steder fra.
Alle medlemmer i bandet har hver deres baggrund, så det kommer fra f.eks. funk, hardcore, og sågar Sinatra. Der må gerne være kontraster i musikken. Kontrasterne er med til at gøre det numrene levende.
Mens vi sidder og snakker, bliver de dog hurtigt enige om at det der er vigtigst, er at det er autentisk. Det skal menes 100%. Det skal føles, og man skal ikke være i tvivl.

Mathias er hovedmanden bag deres tekster, men også Jesper byder ind med en del her.
Tekst universet er som udgangspunkt i den samfundskritiske ende. Der sættes spørgsmåltegn til samfundets udvikling. Som f.eks. i nummeret “Echoes of Hate”, hvor der synges om at historien er begyndt at gentage sig. Her henviser de til Tyskland i 30’erne.
Det kan også være had. Had til sig selv. Selvreflekterende tekster om indre følelser.

Arkivbillede

I januar 2019 var de 5 knægte låst inde i studiet hos Prime Collective, hvor den stod på intenst og effektiv indspildning og produktion af deres debut album “Animus”. Det var en spændende og hård proces, som vi fra METALTONE.DK’s side i hvertfald kan sige var umagen vær. Det er et overraskende superfedt album de har fået produceret. Et album som har høstet megen ros fra forskellige medier. Bl.a. har vi givet dem 5 stjerner ud af 5 mulige.

I 2020 kan vi håbe på at opleve bandet på spillesteder rundt om i landet, da de vil arbejde på at få stablet deres egen DK turné på benene.
Jobs i Tyskland ser det også ud til at blive til.
Inden da, er der dog et par månder hvor de knokler på i øveren, for at få klargjort Roayl Deceit-maskinen, så den er toptrimmet inden de kommer på landevejen.
I marts måned vil de også påbegynde skriveri til nyt materiale, hvilket jeg er sikker på der er mange der ser frem til.

Da jeg spørger ind til bandets drømme, er der nogenlunde bred enighed om at den store drøm er at kunne leve af det her. Leve af musikken.
De vil have så meget ud af Royal Deceit som muligt.

Herfra redaktionen kan vi blot sige, at vi glæder os til fortsat at følge dette underholdende og vanvittigt energiske liveband Royal Deceit.

/ Fravn